120109 Lijak P629 15:36:17

Potreba je vedno hujša in danes moram leteti ! To sem sicer že rekel v četrtek (Sv.Ana) pa petek (okoli Trstelja), pa v soboto (spet na Sv.Ani), pa v nedeljo (na Sv.Jakobu), ampak danes pa čisto zares. Veter je sicer čuden močan S v višinah  (na S Slovenije), burja na Primorskem,  vendar Primorska spet malo več obeta. Damjan kliče (ker je tudi on že nervozen), kam gremo danes in ko se oglasi še Delux, je stvar jasna: najprej na Lijak, če pa tam ne bo nič, bomo že našli nekje še neko fliko za dol se vreč. Erzo ne more (no, glede na uspešen vikend očitno potreba ni tako huda), tudi Mega ima delo v službi.

Ob 12.30 se dobiva z Damjanom na Viču, ob 13h smo na Logatcu, kjer presedeva k Borisu in Špeli, ki bo pobirala po pristankih (res luksuzna rešitev). Ob 14.00 smo na startu na Lijaku. Smo skoraj sami (samo še en Poletovec, ki smo ga pripeljali s seboj s pristanka). Veter  idealno piha gor po startu. Najprej starta Boris, malo za njim pa Damjan in jaz.

V zraku je živahno, vendar lepo drži in z nekaj dela lepo naberem nad rob in grem za Damjanom. Boris nama je ušel proti Zmajarski rampi in ko midva pripeljeva do tja, se nekateri že vračajo, proti Čavnu pa ne vidiva več nobenega. Damjan se obrne nazaj proti startu, jaz pa še malo vrtim in naberem kakšnih 200m, potem pa se tudi sam usmerim nazaj. Tudi nazaj je bilo treba kar delati (vmes se ukvarjam tudi z novim kokpitom, ki ga danes prvič uporabljam in mi precej nagaja, ker se mi zvrača in pleše sem in tja). Ko pridem do Lijaka spet malo vrtim, malo pod robom, malo nad njim in ko se naveličam tega drajsanja, grem proti Škabrijelu, tu precej izgubim, pa malo spet nazaj pridobim. Na koncu se usmerim proti pristanku in po debeli uri pristanem.

Zoranov let

Damjan mi je izginil in ko pospravim, se javi, da je šel ponovno proti Čavnu in nadaljeval, dokler ni scuril nekje pri Vrtovinu. Pokliče Erzo,ki daje po glasu slutiti, da mu je zelo žal, da ni zraven. S Špelo se odpeljeva po Damjana in nadaljujeva do Anje, kjer nas že čaka Boris, ki je lepo pripeljal mimo Čavna do Kovka, nazaj proti Predmeji in na koncu pristal pod Kovkom pri Anji.

Borisove slikce: /olc/index.php/forum/gallery/786133

Še pijačka pri Anji in domov. Lepo smo se potolažili z današnjim letenjem.