120112 Kovk P631 17:09:58

Za danes je napoved idealna. Lep Z čez vso Slo in na Vipavskem tudi ne premočen. Ko Erzo pokliče, je vse jasno. Gremo na Kovk, ker bo danes noro! Mega je ob 13.15 pripravljen, da ga pobereva z Erzom na poti z Vrhnike, Boris je šel že prej na Lijak, Damjan pa ne more zaradi službe. Od zadaj na Lijak in punim gasom prav na start.

Tu je že gužva štartajočih  in veter malo močnejši, kot smo pričakovali (v LJ je postaja še javljala 4/6 J, zdaj pa je 6/8). Mega se zrine med čakajoče in poskuša nekajkrat startati, pa ga vmes prehiti Erzo, ki ga s starta odnese gor kakšnih 150m. Mega odleti takoj za njim  in nekam oddivjata. Tudi Slavka je tu, pa se ji zdi premočno in raje zaenkrat samo pohaja naokoli. Jaz lepo postavim v zidek in potem naslednji dve uri poskušam odleteti… Najprej 13krat suvereno rikverc, pa mi ga veter suvereno podre v desno v luknjo (vmes mi pomaga postavljati in reševati zavrzlamo tudi Slavka), potem pa še nekajkrat naprej z enako suverenim sesutjem v desno v luknjo). V začetku  nekaj padalcev levo in desno od mene še odleti (moji poskusi pravzaprav ne ovirajo preveč drugih), potem pa veter še malo pojača in večina preostalih pospravi (7,2/9,4). Ostanemo v povprečju še kakšni trije, ki vztrajamo v dvigovanju in postavljanju –  če seveda ne štejemo Valičev, ki testirata svojega Rooka in startujeta in pristajata na startu, kot da je to v tem vetru nekaj najlažjega (pa saj to zanju tudi je).

Padalci visijo vsepovsod naokoli: nad startom, levo, desno, nad dolino, okoli Nanosa itd. Nekateri bolj visijo, drugi se vozijo, tretji delajo prelete, kakor pač komur paše…Je nescurljivo… eni pa se premikamo in kotalimo po startu.  Končno toplanda Mega, ki ima leta dosti, pa tudi začuti svojo obvezo šoferja v dolino in pride viteško na pomoč. Pomaga postavljati padalo in se čudi, zakaj mi ga vedno sesuje v desno. Pri enem od postavljanj opaziva, da je vrvica desne komande zamotana okoli linij in ko se odpnem in Mega zadevo uredi in se ponovno pripnem, poskusim še zadnjič in (malce mahedravo) odletim…

Naslednjih 48 minut je bila samo še poezija lebdenja v zahajajočem soncu (in vetru in mrazu)… Desno po grebenu ne da bi bilo potrebno niti migniti s prstom, tu se pridružim Erzu , greva proti Predmeji, nekaj naprej od Hublja, nato pa obrneva, nazaj do starta in čez preko Vipave na travnik nasproti strelišču, kjer pristaneva v zadnji ugašajoči svetlobi dneva (no, glih, da se je še vidlo pristat).

Zoranov let

Pospraviva in zmrzujeva, dokler ne pride Mega z Borisom, ki ga je pobral  nekje okoli Lokavca. Idealen letalni dan !!

Borisove fotke: /olc/index.php/forum/gallery/786671