120126 Obolno P649 12:46:07

Danes napovedane enake razmere kot včeraj (S čez vso Slo, lokalno pa odvisno od termike). Vendar Erzo pokliče že zelo zgodaj z idejo, da vzamemo dopust in gremo že zgodaj na lov za novimi starti. Ta množina sva v resnici midva, saj Mega itak ne more pred 14h, Boris pa ni preveč zainteresiran za tovrstno akcijo. Jaz sem takoj za. Plan je, da najkasneje okoli 11h odideva proti Litijskemu koncu.

Ob 10.45 startava na Litijski cesti in preko Sostrega v dolino Besnice. Tu se zapeljeva proti Jančam in si ogledava en potencialni start in en že odleten (Erzo in Poje nekoč v polpretekli zgodovini). Ker veter piha narobe, je to samo ogled. Nadaljujeva čez gričke in doline do naslednjega potencialnega starta (Mali vrh pri Trebelnem),  kjer si ogledava pristanke in je vse super, raten vetra, ki piha popolnoma s strani. Nadaljujeva do oblega vrha Obolno.

Start je na samem travnatem vrhu, vendar je edini možni pristanek le nekaj čez 100 višinskih m nižje na dnu ogromnega, res lepega travnika. Tudi tu najprej piha narobe, vendar sva odločena, da morava končno že kaj odleteti in postaviva. Občasno pihne rahlo navzgor, kar izkoristiva drug za drugim za kratek let, ki pa vsaj malo potolaži najina današnja pričakovanja.

 

Zoranov let

Po pristanku pospraviva in se peš vzpneva nazaj na hrib do avta.