120221 Bogenšperk P667 13:52:17

Današnji dan namenjen misiji. Misiji novih startov (vsaj letos novih, če že ne novnovih= osebno novih ali celo novnovnovih=prvenstvenih). Napovedan V, dan lep, vzamemo dopust (kakor kdo) in se ob 11h dobimo na izvozu Sostro: Erzo, Mega in jaz. Mega se je javil za šoferja, midva pa sva vsa naspidirana.

Prek Besnice čez idilično na frišno zasnežene hribčke proti Litiji. Cilj je od zadaj priti na Kresniški vrh. Tja tudi pridemo, se zapeljemo na sam vrh po celcu in obkrožimo z rukzaki na ramah (za segrevanje) na novo postavljen usmerjevalnik letalskega prometa (d.o.o.)  – kot bi bili v kakšnem sciencefiction filmu ! Kljub posekanim jablanam (proti SZ – osebni vir: kmet na vrhu) se ne bo dalo  odleteti, ker piha V. Poskusimo še  malo niže na travniku, kjer bi bil lep štart in že postavljamo, pa veter piha preveč s strani, tako, da pospravimo.

Nadaljujemo čez Kresnice in Litijo na Bogenšperk. Megu pokaževa na gradu kraj najinega inkriminiranega dejanja (prejšnjikrat – vožnja po grajskem parku) in na zasneženi start. Kandelabrov za daljnovod niso skoraj nič nadgradili od zadnjič, pa tudi sicer kaže, da ne bodo ovirali letenja. Veter piha idealno po pobočju gor. Postavimo na južnem snegu na vrhu (delavci daljnovoda pridejo kibicirat – eden je celo Erzo-Megov znanec zmajar) in starta Erzo v čudovit vodoraven (ga drži in celo malo dvigne)  let proti pristankom v Veliki Kostrevnici. Startam jaz (hvala Mega za pomoč pri postavljanju) in potonem (???) proti dolnjemu delu travnika in sem na polovici višine dreves in se že vidim v drevesih (glej film)  in v trenutku, ko že hočem zaviti na stran v pobočje, me prestavi čez krošnje in potem nadaljujem lepo mirno in enakomerno do pristanka.

Sličica
Zoranov filmček
Sličica
Erzov filmček

Zoranovlet

Ko pospravljam, pride s sosednje kmetije možakar, ki se izkaže, da je lastnik te kmetije, ki ni kmetija, ampak vikend. In ko prideta Mega in Erzo, imamo ogled vikenda-muzeja kmečkih predmetov: 440 razstavnih eksponatov kulturne dediščine Slovenije.

Sličica

filmček na obisku

Nepopisno (ob tem se samo Erzo rahlo vda alkoholu). Novnov za oba.