120302 Goljak P682 14:44:06

Glede na napoved in željo po spremembi (glede na Kovk ali Lijak), Erzo predlaga Krvavec ali Goljak (Kraševci gredo dol). Goljak. Pridruži se tudi Boris (sicer je imel v načrtu 100tko na Kovku…) s Špelo (super, imamo neodvisno zemeljsko podporo) in Mega, ki mu je vseeno kam, samo da se leti.

Ilirska, Zabiče in gor (skoraj na start – zaplavamo po blatu). Peš čez travnik do vrha, kjer že postavljajo Kraševci (Ščuka, Širca,…). Mega je prvi skupaj z njimi, potem še Erzo, pa jaz in Boris zadnji.

Do roba planote se bolj spustim (vsi ostali so že kar nabrali in so nekje na 1200-1500), pa desno po robu in me takoj zagrabi. Navijem za 100m in naprej ob grebenu  nad planoto, kjer se na desni dvigata M.Razbor in Šestanov vrh. Piha J, JV. Tu dobim močno dviganje in navijem do 1300, potem padem ven. Malo dalje po planoti kar nekaj motovilim in se komaj obdržim (kasneje mi Mega pove, da sem bil za njegov okus preveč nad planoto za to višino in da bi lahko imel težave privleči se ven nad dolino). Nadaljujem nad planoto proti Kozleku, dobim res močno dviganje, še enkrat do 1300, čez pa ne morem. Ker vidim enega od Kraševcev, kako lepo navija nižje nad Kozlekom, se zapeljem tja, precej zgubim in tu spet malo naberem. Ostali se vozijo sem in tja visoko zgoraj (1500), kamor nikakor ne morem nabrati, zato se odločim, da grem čim dlje proti Ilirski Bistrici. Ko sem že tik pred Bistrico (nad vasjo Vrbovo), se obrnem nazaj, vendar nikakor ne dobim več dviganja, nasprotni veter pa je tudi močan, tako da hitro tonem. Zato spet obrnem proti Ilirski in pristanem v močnem dolincu na travnikih pred začetkom mesta.

 

Zoranov let

Ko pospravim spremljam ostale po postaji in se sončim. Ko pride Špela do mene, se javi Mega, da je pristal v Šembijah. Greva skozi Ilirsko po Erza in Borisa, ki sta na travnikih pri Okrogleku. Potem pa še po Mega v Šembije.

Borisove fotke: /olc/index.php/forum/gallery/800519