120322 Krvavec P704 15:14:31

Lep dan se obeta in zdi se mi, da bo Krvavec lepa in dobra izbira. Že včeraj je tudi Erzo namignil, da bi šli danes sem bolj proti koncu (delovnega) dneva, pa danes pokliče že zgodaj: treba je na Buzet. Meni ne znese (in če sem iskren, me tudi ne vleče preveč tja), zato ostanem pri Krvavcu (baje, da gre tudi Boris že zgodaj na Krvavec in kot vidimo kasneje, se je dobro odločil – pristal je v Kranjski :-). Pokliče Manca, da bi tudi šla in 13h mi ustreza. Drugih interesentov ni.

Dobiva se pod Ambrotom in do gondole z mojim, kupiva karte, pa z jajčki in šestsedo na vrh Krvavca. Na startu postavlja Ambrož (že drugič, prvič je z Malino in Borisom in drugimi startal okoli 12h in scuril v Kokro). Lepo odleti v ne premočan veter, ki pihne občasno rahlo z leve (vzhodnik) in se usmeri naravnost na Javorov vrh (zopet).

Manca postavi in čeprav ga lepo dvigne, odlaufa preveč proti ograji in prekine zadnji trenutek pred ograjo. Pomagam ji postaviti in spet lepo dvigne in ko je že praktično v zraku, ji ga sesuje in ga mora spet postavljati. Tokrat malo niže, na polički in spet ga lepo dvigne in polaufa in uspešno odleti in jo začne krasno dvigovati. Namesto, da bi vrtela in nabirala, se (tako, kot je napovedala) odpelje proti Ambrotu in potem na Grajca.

Jaz ga lepo dvignem in v idealnem vetru odletim. Okoli starta samo za moment dvigne, zato nadaljujem nad hotel, kjer je Manco tako lepo dvigovalo. Meni sicer zapiska, vendar ne najdem pravega dviganja in naberem le kakšnih 100m, potem pa se odločim in s cca 1750 odpeljem proti Potoški. Peljem se bolj nad grebenom proti Možjanci (glede na Ambroževo informacijo, da je prej scuril ko kanta proti Javorovemu vrhu, sedaj pa je bil tudi dokaj nizko, dokler ga nisem izgubil, ko sva postavljala z Manco) , pa me začne spuščati in občasno tudi z -3 tonem v Kokro. Naravnam čez na Potoško, če mi bo mogoče le uspelo, pa dobim le en kratek ruker, ko se naslonim na pobočje že zelo nizko (ga ne znam izkoristiti). Potem pa samo še izbiram travnik, pa spet rukanje nad tlemi kot običajno in me prestavi še za en travnik naprej, tako da pristanem na zadnjem lepem travniku pred izhodom iz Kokre. Tako hitro me ni še nikoli požrlo.

Zoranova curaža

Pospravim in se še malo posončim, dokler ne pride Manca. Po moj avto in kavica pri Tonaču.  Potem pa še Sandiju predam uTurna v flikanje in zamenjavo vrvice ter kontrolo…

Pa še Borisove fotke (startal okoli 12h) z legendarnega leta v Kranjsko goro 🙂 : /olc/index.php/forum/gallery/810326