120413 Jereb P716 16:31:22

 

Slabo vreme napovedano in tako tudi je. Veter čez opoldne obrne z Z v V, čeprav dežja v LJ ni do 13h. Jaz navijam za Zavrh, Erzo pa za Ulovko, če le ne bo dežja.

Ker je v igri še Mirko, se dobiva pred Podlipo malo pred 15h. Mirko s starta javi, da na Ulovki rosi in občasno močno pihne. Zato potegneva z Erzom do Podlipe in z njegovim avtom na Jereba, kjer že čaka Mirko (ki je pridrvel po zgornji varianti). Ker rahlo rosi, odneseta padala na travniček le onadva, jaz bom počakal. Vzhodnik je kar močan, dežek tudi malo moti in zato čakamo in modrujemo in ogledujemo okoliške hribe in si pripovedujemo lovske zgodbe. Končno malo poneha rosenje in odidem po padalo še jaz. Pa vendar še ni pravi trenutek (spet novi temni oblaki prinesejo dežek).

Končno se vse “poklopi” in se odločim za start (malo poneha dežek-teoretično, malo pade veter-teoretično, predvsem pa mi je že malo hladno in sem se naveličal stopicati na mestu). Postavim ob pomoči Mirka in Erza in potegnem. Lepo gre gor in odletim, čeprav me kar požira proti streham kmetije, potem pa me sunkovito dvigne in celo malo naberem, tako da grem elegantno visoko čez polico. Na odprtem je V zelo močan in naprej lezem z 10, pa še deževati začne močneje, tako da kar prijetno škreblja po kupoli. Ko sem že skoraj nad pristajnim travnikom, me po liftu spusti dol (naprej lezem s 5) in tik nad tlemi veter pade, tako da elegantno pristanem na koncu travnika.

Zoranov let

Javim, kakšna je situacija. Erzo in Mirko še vedno nista za (zgoraj jima zdaj dežuje) in že razmišljata, da bi pospravila. Jaz poskušam delovati pozitivno, saj dež skoraj poneha, pa celo sonček posije skozi luknjo v oblakih. Ko pospravim in grem do avta in se odpeljem nazaj do pristanka, se Erzo odloči in postavi in potegne in po nekaj minutah lepega letenja pristane ob meni.

Zbaše padalo v avto, ko se še Mirko odloči (javi po telefonu, da bo tudi on startal) in z rahlimi težavami (kravatica, ki jo reši med startom) odleti. Ko pristane zraven naju, je vesel kot radio.

Pospravimo še njemu in z avtom gor še po njuna avta. Še ogled enega travnika (tu bi se dalo…) in razlaz. Leteli smo 🙂 . Vsi trije 🙂