120421 Strmca P721 11:18:06

 

Danes naj bi bilo dopoldne na Primorskem še nekaj lepega vremena, popoldan pa naj bi se poslabšalo po vsej Slo. Veter J in JZ, z jačanjem popoldan.  Zato bi čimprej šel nekaj odletet. Poskušam poklicati Erza in Mega, pa telefonija ne dela. Mobitelovci in Simobilovci smo danes ločeni :-). V Lj že občasno dežuje.

Ko se  peljem proti Vrhniki, po drugem telefonu dobim Erza, ki pa ni preveč za akcijo. Dobim še Mega, ki pa je za to, da greva pogledati na Strmco.

Ko prideva gor,  se meglice dvigujejo ob pobočju, veter pa piha idealno. Trava je mokra in Mega mi pomaga postaviti padalo za nekaj  vadbe hrbtnega starta. Malo poskušam, ko pa se začne približevati nevihta iz smeri Postojne, Mega predlaga, da čimprej odletim. Hrbtno startam in v nekaj zavojih pristanem na mokrem n blatnem travniku ob cesti.

Zoranov let

Rahlo kaplja in Mega je že pri meni in pomaga hitro pospraviti padalo. Še enkrat gor na start, kjer že dežuje.

Sediva v avtu in s skupno mešano telefonsko infrastrukturo uskladiva Erza in Matejo, da se dobita na Vrhniki, potem ko zvemo, da bo danes na Brestovici idealno (Miha Slamič) in je Erzo pokazal povečano zanimanje za dogajanje.

Ker imava še malo časa, se skozi gozdove zapeljeva na ogled Unške Koliševke.

Na Uncu uliva, ko malo pred 13h pridejo Mateja, Erzo in Uki. Manci se je služba zavlekla in se informira, kaj se dogaja in se odloča, ali pride za nami ali ne.