FlySafe – Naloži IGC / GPX

Ena od čarobnih funkcij aplikacije FlySafe je ta, da po pristanku ta samodejno poišče posnetek leta v mapah kamor jih shrani vaša poljubna aplikacija za letenje (FlyMe, XCtrack, XCsoar…) in ga le ta čez 15 minut naloži samodejno. Možen je tudi izklop samodejnega nalaganja v nastavitvah s pritiskom na settings ikono in tam odstranimo izbiro “Samodejno naloži nove IGC/GPX datoteke.”Tu lahko izbirate tudi ali se leti nalagajo kot:

  • lock_outline zasebni (vidni samo vam)
  • group samo prijatelji (vidni le prijateljem katere imame izbrane)
  • lock_open neobjavljeno (vidno samo tistim kateri imajo URL povezavo do datoteke)
  • public javno (vidni vsem)

nalozi igc izbira

Prednastavljene so že poti za samodejno nalaganje do map aplikacij : FlyMe, XCtrack, XCsoar ter OudieLive(Naviter). Za dodajanje novih poti ostalih aplikacij izberemo z create_new_folder ikono. Na tej premikajoči se sliki sem dodal mapo kjer shranim gpx datoteke poti katere posnamem z aplikacijo ViewRanger.

nastavitve mape

Za lažji pregled med datotekami vam je lahko v pomoč predogled opravljene poti na zemljevidu kjer vam izriše opravljeno pot.Za predogled datoteke na zemljevidu izberite željeno datoteko ter izberite predogled.

Predogled poti

V kolikor je datoteka uspešno naložena v oblak FlySafe se ta obarva zeleno.

Ok

Če se vam obarva oranžno pomeni, da je enaka pot že naložena oz. že obstaja v oblaku FlySafe. (Ponavadi se to dogaja, če snemate pot z več aplikacijami naenkrat in imate zato dve enaki posneti poti.)

orange

Rdeče obarvana datoteka pa pomeni, da je nekje napaka.

Red