FlySafe – vzletišča

V meniju vzletišča imate na zemljevidu prikazana vsa vzletišča označena z krogci dot.png (9×9) različnih barv. (Nastavitev prikaza vzletišč je možen z izbiro more_vert ikone ter tam izberite nastavitve vzletišč)

  • small.png (9×9) Točka vzletišča
  • visited.png (9×9) Zeleno obarvan krog prikazuje vzletišče iz katerega ste vi že vzletli.
  • dot.png (9×9) Vzletišče, ki je obiskano bolj pogosto in ima zabeleženih 50+ vzletov

Za prikaz informacij o posameznem vzlatišču ga s pritiskom na krogec izberemo (Za lažjo izbiro si približajte zemljevid tako, da z dvema prstoma naenkrat podrsate po ekranu eden od drugega).
Prikaže se nam ime vzletišča ter koliko prijavljenih vzletov smo od tam že zabeležili. V kolikor še enkrat pritisnemo na prikazan podatek se nam odpre novo okno z vsemi prijavljenimi leti s tega vzletišča. Tudi tu lahko razvrstimo prikaz letov od najdaljšega navzdol z pritiskom na sort ikono. Poleg je tudi directions_walk ikona s katero pridobimo vizualni prikaz poti, po kateri so se ostali peš povzpeli do tega vzletišča. Da tej poti lažje sledimo, nam je v pomoč ikona my_location katera določi naš položaj. (Za to funkcijo morate imeti vklopljen GPS signal.)

vzletišča in h&f

V kolikor želite sami določiti prikaz vzletišč po njihovih lastnostih to storite z pritiskom more_vert ikone ter izberete nastavitve vzletišč.
nastavitev točk

Posamezne vremenske postaje so označene z puščicami wind_icon.php (25×25)katere prikazujejo smer in moč vetra. (V tisto smer kamor kaže puščica v tisti smeri piha veter).
Moč vetra se obračunava kot povprečje zadnjih 10ih minut. in so spodnje primerjave zgolj približne.
Za ogled histograma vremenske postaje pritisnite na podatke izbrane postaje nakar se odpre okno v brskalniku z zgodovinskimi podatki te postaje.

  • wind_icon.php (25×25)Šibak vetrič ali brezvetrje
  • wind_icon.php (25×25)rahel veter (1-4 m/s)
  • wind_icon.php (25×25)Zmeren veter (5-7 m/s)
  • wind_icon.php (25×25)Močan veter (7-9 m/s)
  • wind_icon.php (25×25)Zelo močan veter ( nad 9 m/s)

vremenske postaje

Poleg vzletišč in vremenskih postaj pa vidimo na zemljevidu tudi tiste pilote, kateri delijo svojo lokacijo preko sledenja v živo, kot jih vidimo na sledenju v živo na strani XCglobe. Če vidimo padalo oranžno obarvano pomeni, da padalec oddaja svojo lokacijo oz. jo je oddajal še do pred kratkim. V kolikor ni bilo oddanega signala več kot 2h se padalo obarva sive barve katero je vidno še nadaljnih 24h.

podatki LiveTrack
Na zemljevidu je možno izbrati tudi navigiranje do izbrane točke kot je vzletišče, pilot ali vremenska postaja z izbiro ikone desno spodaj

navigacija do točke