151230 Vinji vrh vzhod P1723 15:48:45

Že precej pomirjeni nadaljujemo na Vinji vrh, kjer iščemo kakšno lokacijo za V veter. Mimo Sv.Jožefa (kjer je “uradni” start) do Sv.Janeza (kjer je lep razgled) naprej proti V robu do Mrzle gore, kjer na vrhu najdemo krasen prostorček med vinogradi. Erzo takoj začne postavljati, Edo pa za njim.

Sam še najdlje cincam (bom pa jaz zdaj šofer…), potem pa postavim tudi sam.

Erzo pristane skoraj pri AC.

Erzov prvi

Erzov prvi

Edo zavije desno ob pobočju in vinogradih in pristane pred daljnovodom.

Edov let

Edov let

Sam grem daleč ven čez daljnovod in do AC.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, je Erzo že v drugo na startu (hitro dobi transport na vrh) in odleti.

Erzov drugi

Erzov drugi

Edo se odloči za hike do avta, kamor prideta skoraj hkrati z Erzom (še enkrat hitro dobi prevoz 🙂 ), ki odleti še tretjič 🙂 .

Erzov tretji

Erzov tretji

Edo pride z avtom najprej po mene, potem pa greva skupaj še po Erza, ki je v tretje postavil rekord starta 🙂 …

Erzov komentar leta: Ker je treba najdit še enega, saj Zoran še nima dveh, (popoln dan na projektih je, če odletiš dva nova) se domislim Vinjega vrha, na katerem sem jadral letos, ko sem v vzhodniku priletel z Žusma (?). Sej ne vem več, tudi v nepezjonu se marsikaj pozabi. Pri cerkvi Sv. Janeza, bi šlo s kar nekaj tveganja, piha cca 3m/s, kar mi danes ni (več) treba. Naprej pa na Mrzli gori med hišami odkrijemo tole. Piha direkt gor, do 3m/s. Zdi se mi, da je tole štart, ki se mora prijeti med lokalnimi piloti!! Ima le dve lepotni napaki: malo nižje letiš čez vinograde takoj po odletu in prelet dveh daljnovodov, ki pa ni nujen. Meni se je štart prijel, saj še dvakrat odštopam/napadam mimovozeče avtomobile in njih voznike, da pridem ponovno gor in še letim. Tu gre zahvala možu z gorenjskih Repnj, ki po novem preiskuša življenje na Dolenjskem pod tem hribom in do danes ni bil na njem, zdaj pa skupaj odkrivava labirint cest, da prideva gor in gospej, domačinki, ki zamudi na zmenek, saj ponajpreje expresno mene dostavi nazaj do avta. Njej je labirint poznan v potankost in tako pridem gor danes že po tretji varianti. Na štart pridem kako minuto zatem, ko naš Edo že peš dospe, da reši avto. Seveda odletim še tretjič tule, tako da ima novopečeni štart že pet odletov.