Še en kilav in siv dan (pa še možnost rahlih padavin, več na JZ; sicer v naših krajih malo vetra SV smeri).

Jutranje megle se dopoldne dvignejo, da ostane samo sivina v višavah. Se že hočem pridružiti predvideni letalni akciji na Zavrhu, pa začne kapljati po šipah, zato obrnem in se zapeljem v Kižlovko.

Tu pa (še) ni nobenega kapljanja. Zato hitro potegnem coto iz LCja in gor na start. Piha rahlo po griču gor (idealno), zato takoj potegnem, v prvo speljem in se zapeljem nad dolinico.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Danes je sicer napovedan še slab dan (tudi z nekaj možnosti dežja), pa se potem razvije v sivino z malo vetra in občasnim prosevanjem sonca. Dopoldanska megla se do poldneva počasi raztopi in Erzo skliče zbor za Ulovko ob 15.00 v Podčelu.

Pride Mojca, Erzo in nazadnje še Delux. Naložimo se v Elektrika in gor. Ko začnemo hoditi. se pripelje še Emil. Na startu rahlo diha po pobočju gor. Odleti Erzo, pa Boris, jaz (Rook2 v tangicah), Mojca in zadnji še Emil.

Takoj se naslonim na pobočje desno in v glajdu obiram vse kotanje, tako da pridem na višini Kurena levo od cerkve in čez sedlo naprej 3x-nim daljnovodom naproti. Nad Kozjim dolom zavijem rahlo desno čez gozdnati trebuh in sem lepo nad daljnovodi. Čez njih in čim bližje našam avtomobilom.

Zoranov let

Delux je potegnil proti Ligojni.

Borisov let

Erzo zaenkrat neznano kam, saj leta še ni objavil (mogoče ga je pozabil posneti). Popravek, nekaj kasneje ga je že objavil ;-).

Erzov let

Emil pristane zraven mene.

Ko pospraviva in prideva do avtov, kmalu pride tudi Erzo in nekaj za njim še Boris. Pripelje Lučka, ki bo poskrbela za logistiko 2.runde, jaz pa se odpeljem po Mojco v Podlipsko.

Mojčin let

V 2.rundi je Boris pristal pri našem parkingu v Podčelu.

Borisov 2.let

Erzo pa menda nekje pri Močilniku (čeprav iz njegovega kaotičnega tracka vožnje z avtom in tudi malo letenja vse skupaj ni povsem jasno…)

Erzov track prevažanja z avtom s prvega pristanka na start in drugi let…

Andrej Erznožnik : Milče na Kriški se bo treba bolj potrudit [28.2.2024 16:40] Milan Velkavrh : In tud marsikatere tvoje stotke ne bi bilo ce si ne bi pomagal z avtomobilsko voznjo.Vemo mi to.. [28.2.2024 16:59] Matej Belčič : Erzo!!! [28.2.2024 18:13]

Popravek, nekaj kasneje je tudi drugi (regularni) let objavljen…

Erzov 2.let

Zadnji dan pred novim poslabšanjem; SLO bolj ali manj pokrita, napovedanega kar nekaj JZ po PP, po Aladinu in dejansko ga dopoldne ni kaj dosti. Ena struja lobira za Koreno, drugi smo za Strmco.

Ob 12.30 poberem Erza na Vrhniki in proti Balam, saj se je struja Koreno (Delux, Poje) tudi preusmerila na Strmco. Naloživa Borisa, medtem ko Milanče že vozi Jožeta (ki danes nima veliko časa) na start. Kmalu smo še mi z LCjem pri klobasi, ravno, ko potegne Jože in ga z roba dvigne v višave.

Vetra je kar veliko (5/7,5), vendar ga na startu čutimo precej več, zato pripravljeni Milan taktično okleva… Ker sem odločen za tangice, potegnem ven Mentorja5. Boris spusti avto na parking, Erzo potegne in ga z roba dvigne v višave.

Ob takem vetru bi na tangicah raje imel malo manjše padalo, zato grem v LCja Mentorja5 L zamenjati z Rook2 ML. Malo še čakamo in občasno veter celo malo upade, pokrito je pa vse s sivino in temino. Odleti Milanče in ga tudi kar dvigne (pa ne tako kot prva dva, ki nad nami v višavah občasno visita na mestu).

Pride še Kurnikova Ana in začne takoj postavljati, čeprav je veter spet pojačal (takrat je bil na Petriču v bistvu današnji max 5,7/8,6, tukaj na startu pa seveda prek 10). Milanče je šel le malo v levo, potem pa naravnost ven v veter, dokler ga ni spustilo na tla.

Milanov let

Še Ana odleti in jo tudi še zlifta, potem pa gre proti LIpovcu in Špilniku, kjer jo spusti. Borisa razbremenim obveze sekundanta, da se še on spravi v … višave in ostanem sam samcat na štartu. Zdi se mi, da so obdobja umirjenosti zdaj daljša, zato potegnem še jaz in brez problemov odletim iz prve.

Pojadram levo in desno, ravno ko Ana vsa nizka odpelje na pristanek.

Še enkrat levo (Erzo je globoko pod mano in ga že vidim pristajati…) in nazaj čez kotel desno v rahlem curjenu, ki me v naslednji vožnji v levo odpelje na pristanek, medtem ko se je Erzo rešil gotove curaže in namotal visoko nad Petriča….

Zoranov let

Jože in Milan prideta z avtom do mene.

Jožetov let

Jože Poje : Prišel, videl, odletel! Lepih 10 brez repa. [26.2.2024 14:05]

Med nalaganjem moje robe rinfuzo v Jožetov avto opazujemo Erza in Borisa, ki se odpeljeta proti Planini (in naprej).

Erzov let

Andrej Erznožnik : Res mi lepo rata dvig s 100 m nad tlemi, ko moram vsaj 2x obrnt cel krog v polomljene krošnje, brez tega ne vem, če bi šlo in pol še gor do oblaka in samo kupola not Potem pa klasičen zafuk: Odnaša največkrat direkt v gmajne in za Zavrh, če greš za Logatec je crosswind in za Unc isto. Do Cerknce bi moral it, nazadnje pa le do Unca, tok mi piha skor v glavo. Bi moral za Logac. [26.2.2024 17:02]

Borisov let

Sky Rider : Ko vidim, da je Erzo prizemljen, si mislim:”lako čemo”. Ni ratal. Užival bolj, kot sem se nadejal, razen, da je zeblo v roke. [26.2.2024 16:41]

Mi 3je se zapeljemo gor, Jože mora svojim obveznosti naproti (vmes bo še pomagal z logistiko Erzu in Borisu), midva z Milančetom pa malo modrujeva ali še enkrat v luft pod te temne oblake, ali ne. Na srečo malo pokaplja, tako da sam hitro pospravim Rook2. Še malo cinca Milan o ponovitvi (kapljanje je medtem ponehalo), potem se družno odpeljeva, medtem ko Ana zares odleti v ponovitev.

Na Uncu naložim Erza, da je Boris frej in na Vrhniko…

Že včeraj sem navijal za današnji Buzet, pa je jutranja Aladin napoved pokazala v Istri možnost konkretnega dežja med 13 in 15h (čeprav PP tega ni videl). Sondaža super, kamere pa kažejo popolno pokritost… Pa me Erzo začne masirati, da je treba iti pogledat… in pristanem. Odpove pa AMojca (ki je bila od včeraj do moje današnje razlage super našpičena, po opisu predvidene situacije pa vsa poparjena in je rajši odšla na turni smuk…).

Prvotno sicer Erzo skliče zbor za 11.15 na Vrhniki, pa se javi Pavlinov Tomo, ki bi šel že ob 10.30 iz Logatca. Ker ponuja še 2 prosta sedeža (drugega od štirih že zaseda Tajnškov Tibor), Erzo ta dva zica rezervira in od mene zahteva, da se zmigam takoj iz LJU.

Ob 10.40 (seveda je na AC že zastoj v obsežnem naraščanju) prestopim v Tomov avtio na izvozu Logatec in gasa proti Buzetu. Prihajajo še Italijani (Walter&Co.), iz Novigrada pa Bonačićev Karlo (ki ga ne gremo pobirati na pristanek, kot je bilo prvotno mišljeno zaradi bodoče logistike, saj nekolikanj zamuja).

Od zadaj na start, kjer se že pripravlja tudi Pavličev Tom. Ker Erza določim za svojega današnjega sekundanta, ta kar zdivja z mojo robo na start (medtem ko ostali poslušamo šibkejše in močnejše klice narave) in jo tudi že razpakira in delno celo pripravi, saj se boji, da bi lahko kaj zamudil, če bo predolgo trpel z mano na štartu 😉 .

Odleti Pavličev Tom in hitro pobere, saj že lepo piha (4-5/6-8 J, JZ, občasno tudi redki močni sunki po štartu), naokoli pa so razsute prekrasne baze. Na start se pripelje tudi Karlo . Mislim, da pred mano odleti še Tibor, potem pa že jaz ob budnem Erzovem očesu.

Takoj poberem nad greben in potem zapeljem najprej malo proti kotu. Tu obrnem in nazaj nad start in še malo naprej, kjer naberem do 1000. Še malo naprej po grebenu že vrtiva skupaj z Erzom v višave. Tibor fotka idilično pokrajino naokoli…

S 1300 se odpeljem bolj zunaj proti Raspadalici in naprej. Generalno me kar drži v rahlem spuščanju (in občasnem dviganju). Nekaj pred Ročem obrnem sprva nizek, potem pa spet v vedno močnejših dviganjih do starta in naprej do Jačemice.

Oblaki se počasi nabirajo in nekatere bele bazice že postanejo bolj goste in sive. Drugi rundo grem le do Raspadalice, saj je od J vse vedno bolj pokrito. Ko se vrnem do starta začnem dodatno nabirati, saj imam namen potegniti proti SLO, čeprav so tam že kar temni oblaki (niso pa strašljivo visoki, zato se že vidim v tisti smeri). Ko nabiram nad platojem in se že hočem odpeljati v smeri Movraža (ali Kvirika), pa zagledam sivo zaveso pod tistimi temnimi oblaki – ploha… Ne bom izzival, zato obrnem nazaj in … toplandam (“topli dingo” 🙂 ) pri našem avtu.

Zoranov let

Zoran Gaborovič : Končno po dolgem času spet okus toplega dinga 🤪 [25.2.2024 15:38] Andrej Erznožnik : Topli dingo v pravem trenutku, saj v nedeljo ne vozi ne vlak ne bus iz Lupoglava [25.2.2024 17:28] Milan Velkavrh : Cestitke za mungota😂 [25.2.2024 18:51]

In še hvala bogu, da sem prelomil lastno obljubo, saj po preverjanju, kje so ostali, ugotovim, da so kmalu vsi na tleh in lahko grem v pobiranje…

Erzo je že samooskrben in je med svojim letom pridno fotkal.

Erzov let

Komentar leta: Ko se na štartu odločam ali pustiti prtošl (torbico z dokumenti) v avtu ali jo vzeti s sabo, jo nalašč pustim, saj je le tako izpolnjen vraževeren pogoj, da se potem res odleti! Porivamo tam v nek jug, nikamor ne gre, če ni ful gas, zato ko le pridem do baze na stare tračnice: in kot včasih pod bazo, da v zaslonki vidiš morje pri Kopru, na drugi strani na Reki in v vrtenju potem še dol čez pri Brionih. Nazadnje zmanjka sonca po tleh pred mano proti Pivki, kjer vserazsežna baza – oblačnost, ki jo narahlo obpeljem po desni, gas in ušesa in pol stiropor in nižje kapljevine. Štop takoj, Nejc Marčič, naše pleme, da 14,30 na Vrhniki! [25.2.2024 15:19] Jurij Kurnik : Čestitam! [25.2.2024 14:03] Jernej Rozenberger : Kake višine za tako kislo napovedan dan. [25.2.2024 15:11] Andrej Erznožnik : napoved ni vse, včas je treba verjet [25.2.2024 15:43] Sandro Klemente : Mojster! [25.2.2024 18:01] Urban Jernejčič : Bravo Erzo! [25.2.2024 18:51]

Pavličev let

Tom Pavlič : Ta Učka mi ostaja nedosegljiva… [25.2.2024 13:40]

Pavlinov let

Ko poberem Toma in nato že ob vračanju proti Buzetu naloživa izpod strehe avtobusne postaje Tiborja z odcejajočim padalom (njega je prizemljil naliv),

Tiborjev let

Tibor Tajnšek : Je zacel kar fajn dezevat pa sem zbezal dol [25.2.2024 14:42]

se slišimo še s Karlom.

Karlov let

Sandro Klemente : Bravissimo! [25.2.2024 18:03] Karlo Bonacic : Grazie Sandro.. pioggia ci a pressato un po oggi.. 🙂 [25.2.2024 19:52]

In gremo še po njega pod Šušnjevico.

Zaključno druženje opravimo v Lupoglavu, potem pa gor na start po Karlov avto.

Tibor s Karlom na morje, midva s Tomom pa v domovino…

Erzo me že ob 7.00 zjutraj sprašuje, če grem v kombi za Lijak, ki ga organizira od Anje… in ga gladko zavrnem, ker razmišljam (še od včeraj), da grem danes na Buzet, kjer bodo boljši pogoji. Ko se lotim napovedi in podatkov in postaj in kamer, sem še vedno za Buzet…

Ampak ljudje se prijavljajo za Lijak in ne dobim nobenega za Buzet, tako da sem na koncu tudi sam ob 10.30 na Vrhniki, usklajen s Škobernetovim Tomažem (saj je kombi od Anje itak že poln). Iz daljnjih štajerskih koncev se pojavi tudi Piškova Mojca (jo pozdravim po 100 letih 🙂 ). Nekaj se jih stlači k Stojccu, naša Mojca in Milanče pa k nama s Tomažem in dol do Anje (no, po novem do cerkve…), kjer čakata med drugimi tudi Delux in Jernejčičev Urban.

Ostali v Samov kombi, Urban k nama s Tomažem in gasa na Lijak in gor in dol na start (hvala Tomaž). Na startu je že nekaj pripravljajočih; tudi Štusejev Dušan, ki je prišel pod Lijak sam, z namenom H&F, pa se je na koncu tudi on pripeljal gor. Malo se pozdravljamo, malo modrujemo, malo postavljamo (in čakamo na prve sonde, saj je vetra še malo).

Končno prvi odletijo in ker kmalu poberejo, rata panika (pri meni ne, ker bi raje še uro počakal, da se zadeva vsaj malo stabilizira – ampak ostalim se mudi za 100-tke 😉 ). Ker pa me Tomaž čaka kot sekundant, se tudi sam kmalu spravim v oklep in po nameščanju Maestra2 v zidek, tudi odletim (hvala Tomaž za potrpljenje).

V zraku po pričakovanju zgodnja živahna dviganja. Malo še razmišljam, da bi šel najprej proti Z, pa si hitro premislim in odločim za enosmerno proti V. Naberem do 1300 in se nekaj pred grebenom odpeljem mimo Zmajarske do Skreta, tu še malo naberem čez 1200 in mimo Kuclja do platoja pod Zmajarsko (ta del je mestoma pošteno zrukan, sploh ko sem pod grebenom, hitrosti 50+). Pred platojem naberem do 1200 in čez na Hubelj, kamor pridem nad grebenom nekaj čez 1000. Zunaj nekaj baz, ki kar vlečejo gor, da se kar čez dolino (1300) peljem lepo nad Plazom (850) proti Tabli, pred katero nekaj naberem (čeprav gre kar samo gor).

Potem pa naprej v konstantnem rahlem dviganju (in občasnem guncanju) nad Lovsko do 1400 in s to višino nad in zunaj pred pobočjem Nanosa s 50+ naprej. Sprva me splakuje z -4 in 65+ do Hruševja, potem pa kar malo drži in popiska (še vedno 50-70) do Malega Otoka, kjer po liftu dol stopim v veter na travnik blizu postojnske industrijske cone.

Jean Caffou: Zoran Gaborovič tud ti si na radar nabasou. Zoran Gaborovič: Super tak nadzor zračnega prostora… ah ja, saj smo blizu Počka 🤪😜

Zoranov let

Pokličem Jeana, ki med pospravljanjem pride z Ano in Princesko ( 🙂 🙂 🙂 ) iz bližnjega shopinga.

Čez nas prileti Erzo, ki potegne proti Avio Pubu.

Erzov let

Andrej Erznožnik : 2x v/pod bazo. Banjšce suhe, zato nazaj. [21.2.2024 23:06]

Dušan, Tomaž in Urban so tudi že na tleh.

Dušanov let

Tomažev let

Milan Velkavrh : Hvala za prevoz😊. [21.2.2024 19:35] Rus Mojca : Hvala za prevoz😆 [21.2.2024 20:20] Zoran Gaborovič : Hvala za prevoz  [22.2.2024 11:23]

Urbanov let

Pokliče me Hlišev Andrej,

Andrejev let

da je ravno v Postojni in če rabim prevoz do Vrhnike… 🙂 .

Pred Lidlom se poslovim od Princeske in prestopim k Hlišu. Ko speljeva, pokliče Mojca, da brezupno čaka na Razdrtem na avtobus.

Mojčin let

Zoran Gaborovič : Bravo Mojca !!!  [21.2.2024 17:34] Igor : Res si se pobrala hudo profesionalno. Bravo! [21.2.2024 21:31]

Čeprav se Andreju že malo mudi, obrne nazaj na Razdrto, kjer na uvozu pobereva Mojco. Vmes pa vztrajno kliče Erzo, da si rezervira mesto v našem avtu. Poberemo ga na uvozu Postojna in proti domu.

Vmes pa pristajajo ostali, nazadnje tisti, ki delajo 100-tke…

Milanov let

Milan Velkavrh : Danes je pa ze bil dan da se ni bilo treba grebena držat..In cilj iti do baze in priti do avta, izpolnjen😍. [21.2.2024 16:07] Andrej Erznožnik : Plan – neizpolnjen, sej veš 100 pa to…. [21.2.2024 19:06] Milan Velkavrh : Erzo to je bil tvoj plan.Samo ni to Kolumbija halo!! Bo treba pa mal bolj stisnt😄😄.Sem pa potihem racunal , da se bos tud ti odlepil od grebena, ampak ne, zihr je zihr😂 . [21.2.2024 19:34]

Stojcc-jev let

Andrej Erznožnik : Hvala za ride [21.2.2024 19:02] stojc cc : Ni problem. Mi je bilo v čast tri legende oziroma štiri odlične pilote v avtu peljat 🙂 [21.2.2024 21:15] Mojca : Ja, Stojan, 100 krat hvala za prevoz! Organizacija v nulo, fajn ekipa v avtu in super latenje! [22.2.2024 07:39]

Boris je spet aktiviral svojo kamero…

Deluxov let

Komentar leta: Ko iz full grem na 2/3 gasa, imam obcutek kot na trimu, zato se pocutim domace. [21.2.2024 21:02] Janez Kocjan – JanKo. : lepa! te je pa “odpihnlo”! 😜 [21.2.2024 17:34] Igor : No, zdaj pa vem, da je v igri Klimber in lahek Arrow. [21.2.2024 18:37]

MojčinP let

Komentar leta: Ko že mislim, da bi lahko kar nehala letet, pol pa grem v luft in sem spet adijo. To je droga, ki se ji ne bom mogla nikoli upret. Res je pasalo po dolgi pavzi. Padalček je kul, tak stabilen na gasu, da sem en moment pomislila, da bi ga lahko kar zavezala do daske 😜 [21.2.2024 20:53] Franek Rakun : No možno,trda droga-sem že parkrat poskušal,bravo🙂 [21.2.2024 18:02] Pavel Kante : Itak te zmeraj znova postavi na noge. Sam mene poglej.😉🤣🤣🤣🤣🤣🤣 [21.2.2024 18:13] Miroslav Obrovnik : Se vidi,da mas dobro padalo😂 [21.2.2024 18:48] Jože Kramberger : Bravo [21.2.2024 19:05] Miha Gorjanc : Vse se da, samo zakaj ne bi leteli, če že imamo ta privilegij, da lahko. 🙂 [21.2.2024 19:18] Tom Pavlič : No… Pa ti je vendar uspelo. [21.2.2024 20:05] Andreja Bezjak : Carica 😍 [21.2.2024 23:29] Alenka Mausar : Bravo, to pomeni,da Ikuma3 fajn leti 😉 [22.2.2024 05:52]