221005 Kovk P3792 15:31:16

Za zaresno letenje pa Erzo skliče zbor za Kovk ob 11.40 na Vrhniki. Ko se že peljem, prestavi na 12.10, da se lahko priključi še Gabor. Zbašemo se k Štusejevemu Dušanu v kombi in od zadaj na Kovk. Na startu trije postavljajo. Veter je zmeren ob prihodu, potem pa malo narašča.

Prvi od naših v luft Erzo, pa Dušan in potem še Gabor. Vmes pride še Kurnikov Jurij, ki mi pomaga pri padalu, saj mi v prvo v močnem vetru (4-5/9) ne uspe uspešno hrbtno dvigniti padala. Potem se še štrikci zapletejo in mi pomaga rešiti, saj jaz z vso težo na sebi komaj še stojim. V drugo potem odletim.

V zraku sprva tipam in razmišljam o vrtenju nad Podrto, pa je toliko dokaj laminarnega vetra, da se z višino med 1000 in 1200 samo še peljem pod popolno pokritostjo (baza nekje na 1400) do Hublja, kjer pa se odpre nekaj sonca. Naprej proti Predmeji še vedno lepo drži, vendar postaja vse bolj razrukano, zato obrnem malo pred Predmejo, medtem, ko nekateri rinejo prav v Mačji kot.

Nazaj do štarta in še ena fura do Predmeje, ne da bi bilo treba sploh zavrteti. Vmes se srečujem z ostalimi našimi in ne-našimi. Po drugem povratku se s Podrte samo zapeljem ven proti Vipavi in pridem z lepo višino nad Plaz. Ko pa se naslonim na pobočje v prepričanju, da bo šlo takoj gor nad greben do Table, samo še nekajkrat piskne in generalno curim. Ker je brzina lepa (45+) se tako z vetrom odpeljem nizko nad Podnanosom do velikih travnikom pri Škrlah.

Zoranov let

Malo za mano zraven mene pristane Gabor.

Gaborov let

Erzo je letel čez mene do Lozic in je tudi danes fotkal.

Erzov let

Ko že gruntamo, kako bo zdaj z logistiko, pa se javi Dušan, da je uspešno toplandal.

Dušanov let s toplandingom

Tudi Jurij je že prej toplandal in rešil svojo logistiko.

Jurijev let s toplandingom

Kar nekaj časa čakava z Gaborjem, da pride Dušan po naju, potem še po Erza in po stari cesti na Vrhniko.

Zelo zadovoljen z letalnim dnevom, saj že celo večnost nisem zares letel.