221006 Gače P3794 14:30:13

Za popoldne je napovedano naraščanje SV, V vetra. Na Gorenjskem bi ga naj bilo nekaj manj in sonček tam sije že od jutra. Z Alenko se uskladiva, da greva na Bled, bolj natančno na Gače nad Bledom, kjer je prekrasna panorama na Blejsko jezero z okolico, da o Karavankah sploh ne govorimo. Sam si obetam še lepo letenje (upam, da čez jezero in Blejski grad, saj na otočku ne nameravam pristajati… 🙂 ), saj naj bi bil veter ravno pravšnji za ta start (ki ga sicer že imam odkljukanega 🙂 ).

In res je lepo sončno in toplo, ko pripeljeva z LCjem na start. Tik za nama pripelje tandemsko klientko Peljhanov Klemen s šoferjem. Pove, da danes ni ta dan, saj je premalo vetra in termike in je on že tretjič danes gor (sedaj sam, prej so bili tudi po štirje s klienti) in da so vsakokrat bolj ali manj pocurili. Najbrž je kriva tudi slaba sondaža… Je pa bilo baje včeraj fantastično in se je brez problema pobralo na 1400…

Medtem, ko midva uživava v razgledih, Klemen zrihta tandem, odleti, malo motovili na prednjih gričkih in se počasi zapeljei v desno proti Bohinjski Beli na pristanek.

Potem se počasi pripravim tudi sam v zaresno opremo. Dvakrat podrem padalo (premalo vetra zame za hrbtno z zaresno opremo…) in Alenka mi ga vmes pridno postavlja. V tretje mi rata in lepo odletim.

Desno (kjer naj bi bilo v glavnem največ šans za pobiranje) vario le malo zapiska in vztrajno tonem, zato naprej na vmesne gričke, kjer pa vario tudi le občasno malo zapiska. Tudi sam zapeljem v desno na J pobočje in stene Osojnice nad Bohinjsko Belo. Tam še nekaj časa lovim termične mehurčke. V enem trenutku se mi zdi, da bom celo pobral na V robu, pa dobim le toliko, da pridem gor na rob grebena, potem pa spet nič in počasi odcurim na pristanek…

Zoranov let

Ko pospravim, je LC že pri meni 🙂 . Res danes ni bil ta dan…