221011 Zavrh P3802 14:21:26

Za danes si ne obetam zaresnega letenja, saj naj bi bil čez osrednjo SLO močan V. Vendar skliče Erzo zbor na Šodru ob 13.00 za Zavrh. Ker končam primarno terapijo nekaj čez 12h, se iz Šentvida samo zapeljem proti Vrhniki. Na Šodru imam dovolj časa, da se zrihtam v letalna oblačila, preden prikapljajo Primož, Jože in Erzo. Zavrh ne kaže nič vetra (1,4/3,5 S,SV, na Primorskem pa sunki burje tudi do 10m in več, Dušan javlja, da čez Rakitno pošteno piha, na Korenu in Slivnici sunki 9…).

V Pojetov avto in mimo Škorpijona na Petrol, kjer se priključi še Milan. Na Zavrh, kjer nas čaka v vasi Dušan. Prav z muko se privlečem na start, kjer res ne piha nič…

Počasi postavimo in čakamo na kaj vetra, pa le občasno malo pihne. Prvi odleti Primož in bolj ali manj zacuri. Za njim kot drugi Jože (po neuspelem Erzovem dvigu) in kot tretji Erzo, ki tudi kmalu odcuri na pristanek.

Erzov let

Komentar leta: Pa razumi če moreš: Slivnica 10, Koreno nižji od Zavrha 10, tu brezvetrje, pravi postaja kar prav ko reče sunek 2 [11.10.2022 16:50] Andrej Primc : A sectorja pa ne zabrišeš kar na makadam? [11.10.2022 17:04]

Meni asistirata Dušan in Milan z razgrinjanjem padala in v rahlem vetrčku ga uspem hrbtno dvigniti v drugem poskusu ter odletim. In odcurim na pristanek.

Zoranov let

Kmalu se pridruži tudi Dušan.

Dušanov let

Jože je še najdlje uspel motoviliti po zraku in pristal pri Petrolu ob Milanovem avtu.

Jožetov let

Milan pa še kar čaka na startu na kaj več vetra.

Erzo odštopa proti Vrhniki. Ko z Milanovim avtom pride Jože s Primožem na uradni pristanek po naju z Dušanom, odštopa še Primož, mi pa gor, rešit avte.

Ko pripeljem Milanov avto dol, je tudi Milan že pospravljen na pristanku.

Milanov let

Midva z Jožetom pa naprej na Vrhniko.