221013 Kižlovka P3805 11:20:00 in Grmada in Koreno

Ker je spet megla zjutraj, čakam (jutranja ARSO sondaža je crknila, sicer SV, V, JV veter čez dan). V Kižlovki sem v megličastem dopoldnevu približno ob taki uri, kot včeraj, le da se danes malo bolj cedi iz lufta. Gor na Staro s kolovoza.

Postavim, padalo se malo navlaži. Občasno pihne po griču gor in v takem momentu hrbtno dvignem in se odpeljem do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Za zaresno letenje se mi zdi zanimiva edino Grmada ali bližnja Slevica, kam dlje se ne bi vozil, Zavrh je anemično brez vetra. Erzo lobira za Grmado, ko sem jaz že čisto odločen za Slevico z Milanom (in Primožem in Jožetom, ki sta tudi za). Pa se ostali prijavijo za Grmado, še Suša se prestavi in seveda si bolj želim letenja na Grmadi, kot skoka na Slevici – in potrdim Grmado.

Pri mojem Hoferju me pobere Cilenškov Gregor in pod Petrol na Vrhniko, kjer se kmalu pojavi Erzo. Še Primož se oglasi mimogrede, saj hoče biti avtomobilsko neodvisen, ker se mu po letenju mudi domov. Še Gaborja počakamo mi 3je, da pride s šihta. Gregor prtisne gasa za na Unc in ven v Planino. Mi smo 4je in kar naprej gor, Štusejev Dušan pa pri Balah naloži Mega in Primoža. Med potjo vidimo Jeana v luftu, kako drajsa sem in tja in smo že evforični.

Ko pridemo na start, je ravno 0, z rahlo tendenco dol in Emilom, čakajočim na pravo smer vetra. Potem se v nekem trenutku odloči in odlaufa in spelje. In se zapelje na pristanek.

Emilov let

Vsi počasi odpiramo nahrbtnike in se začnemo pripravljati in postavljati. Še Kurnikova Ana pripešači na start. Večino časa piha z leve, občasno na kratko pihne gor, pa bolj na dolgo tudi od zadaj dol. Trenutek za gor izkoristi Primož, ki ga spredaj kar drži na višini in izgine na levo za rob.

Mi pa modrujemo in čakamo na bolj stabilne pogoje vetra gor. Sonce gre vedno bolj nazaj za grič, veter pa vedno več časa piha dol, … Primož pa veselo jadra in nabira nad sredino polja že lepo nad višino starta. Vmes enkrat poskusi srečo s startom Ana, pa ji ne uspe, saj ji na prelomu mlahavo padalo sesuje sunek vetra z leve na tla. Potem samo še čakamo, dokler ne piha le še od zadaj … in začnemo pospravljati.

Ko se pripeljemo na pristanek, Primož še vedno jadra in očitno bo prišel domov vseeno kasneje, kot mi…

Gregor se usmeri proti Vrhniki, ampak Erzo je že naštelan za Slevico, kjer se je dalo (od)leteti.

Bertov let
Milanov let

Erzo na Vrhniki preskoči v svoj avto, midva z Gregorjem pa malo kasneje pri ŠPH v njegovega in gor (jaz za šoferja, saj ne bi še enkrat pripravljal in pospravljal zaresne robe…). Ko pridemo gor, je vetra 0, s tendenco preusmeritve od zadaj, zato se ustavimo kar na Korenu.

Pomagam postaviti in prvi potegne Erzo in odlaufa v zrak.

Erzov let

Malo za njim pa še Gregor.

Ko pridem dol, samo še predam Erzu avto in z Gregorjem proti LJU.