221014 Slevica vrh P3807 15:14:58

Malo si v LCju na sončku v dolinici ogledujem trenutno vremensko situacijo, ko pokliče Milan za Zavrh ali Slevico (ki je ob generalnem V, SV je obrnila s soncem na JV). Takoj sem za Slevico in Milan skliče zbor ob 14.15.

Pri ŠPH sem malo prej, da se lahko v miru kar naštimam v tangice. Prideta še Berto in Milan in skupaj ugotovimo, da je spet obrnilo na SV, celo S. Vmes nas je še prišel pozdravit Sušev Primož, ki pa se odpelje naprej, saj mu ta sprememba na SV ne vliva velikega upanja in ima itak druge opravke.

Berto nas zapelje gor – najprej na Koreno, kjer piha od SZ. Naprej na Slevico, kjer konstantno piha od zadaj dol (in štartni travnik je od včeraj na frišno pognojen…).

Ustavimo se še zgoraj pod startom Slevica vrh pri standardnem kupu gnoja (ki ga je občutno manj, kot doslej…) in pogledujem gor na start. Milan po Bertovem provociranju celo odlaufa na vrh in ugotovi, da je res zgornji plato tudi na debelo pognojen (kot je poročal že Primož), vetra pa bolj malo od tu in tam. Ko pride dol, bi kar odšli, pa jaz le cincam in se odločim, da grem poskusit (Milan pa z mano za sekundanta).

Pod robom gnojnega področja mi v pobočje postavi padalo (kar nekaj nižje od platojčka, kjer običajno postavljamo) in takoj sem vpet. Vetra skoraj nič (in malo meša), zato se postavim za naprej in zalaufam, ko dahne gor. Pozno me vzame, vendar me po zavoju desno lepo dvigne, da bogato nad droti in drevesi preletim spodnji start. Tu me še dodatno dvigne in vidim, da klobasa kaže celo gor (termika dela in je obrnila smer klobasi konkretno…).

Ven na odprto, kjer me malo zgunca in drži. Z višino se zapeljem proti ŠPH in pristanem proti SV vetru stran od parkinga.

Zoranov let

Hitro sporočim gor situacijo in Berto in Milan, ki sta že na poti dol, se obrneta nazaj. Ko pospravim in se odpeljem proti Zaklancu, vidim Milana, kako jadra sem in tja ob pobočju…

Milanovo jadranje