221015 Kovk P3809 14:50:27

Kar v LCju obsedim in se začnem usklajevati za zaresno letenje. Ker je napovedana oblačnost čez vso SLO, ki se bo na Primorskem raztopila šele pozno popoldne, si nikjer ne obetam kaj dosti. Že včeraj pa so se pojavljale ideje o današnjem Kovku, ki so ga potem danes prestavljali z 10h na 11h. Ker je doli še vse pokrito obvelja dokončna ura 11.30m z Vrhnike in to se mi skoraj poklopi, tako da kar odpeljem iz dolinice proti AC.

Erzo mi med potjo zagotovi, da me bodo počakali, saj bom gotovo malo zamudil. Na srečo pa ni zastojev, tako da pridem na Vrhniko ob 11.37. Ker nas je 5 (Erzo, Pojetov Jože, Vidičev Dragan, Mr.Padalc in jaz) prestavim sušečo vlažno coto k Pojetu v nadaljnje sušenje, ostali pa zbašejo robo v LCja.

Čez Logatec od zadaj na Kovk, kjer pričakujem(o) množico, pa sploh (še) ni gneče. Vse je popolnoma pokrito in v dolino megličavo in nizke baze (na 1200?). Takoj začnemo postavljati in v luft Erzo in Jože, potem pa že jaz, saj je veter idealen (4/5-6) za mojo okornost in mi rata odleteti iz prvega hrbtnega dviga.

V zraku je dovolj dinamike, da ob pobočju drži in dviguje, tako da se držim ves čas nad grebenom okoli 1000m. Ko zapeljem proti Predmeji, pa počasi zgubljam in ker sem za Otlico na 900 in vidim, da bo šlo nazaj ven počasi (z možnostjo curaže…), se raje obrnem, medtem ko Erzo in Jože bolj zunaj, visoko nad mano že vozita nazaj (s poskusov s pobočja Čavna). Pa se kmalu spet spravim nad greben in za njima do starta.

Še eno rundo nazaj proti Predmeji vozimo bolj ali manj skupaj in ker pri Otlici še lepo poberemo (jaz do 1100), potegnem naprej do Predmeje. Nazaj ven gre spet počasi in nekaj padal je zelo nizkih, sam pa nad grebenom do Hublja in naprej do Podrte, kjer se zapeljeva z Erzom z višino cca 1000 proti Vipavi.

Jože sporoči, da bo toplandal in rešil LCja in logistiko.

Jožetov let

Sam počasi curim, tako da pridem pod Plaz komaj na 420. Tu pa ni pričakovanega dviganja, tako da samo zapeljem ven in čez AC na standardne travnike (rezervno letališče).

Zoranov let

Erzo je šel še pred Plazom not na pobočje in se je rešil, vendar nad greben ni pobral, se je pa s pridobljeno višino zapeljal do konca doline. Med letom je tudi malo fotkal naokoli.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Popolnoma oblačno do pristanka, kjer posušijo konkretno unuko – seno sred oktobra! Naviter mi počepva z energijo – 10/%  tako da zgasnem zvok in Vipavo in naprej povrtavam v tihoti. [15.10.2022 16:19]

Ko začnem pospravljati, pa se vedno bolj odpira in na koncu sije sonce že na polno. Mr.Padalc pristane pri Anji.

Dragan pa čez nekaj časa pri Fami.

Draganov let

Komentar leta:Ves čas pokrito, vetra ravno prav za Kovk, za priklop Nanosa premalo, sonce pa se je pojavilo nekaj minut prepozno. Sicer pa po dolgem času užival! [15.10.2022 18:07] Pavel Kante : Sem se spraševal,kam si poniknil.😂 [15.10.2022 15:37]

Z LCjem so kmalu pri meni in še po Erza naprej od Lozic in proti Vrhniki v polnem soncu…