240203 Strmca P4031 13:17:50 in P4032 14:09:02

Danes napovedana pokritost (in zgoraj nad inverzijo do 1400 vedno močnejši SV) brez termike. Kljub temu Strmca kaže zjutraj JZ 10+, Kovk pa kmalu šibek JZ. Z Milčetom se usklajujeva in na koncu razpišem Strmco (ali Kovk) za 11.15 na Vrhniki (saj Strmca močno upada). Pa rata ogromen zastoj na AC proti Vrhniki in ker so nekateri že na Strmci (in je baje super…) in ker Kovk noče narasti, Milanče prestavi zbor na 11.45 na pristanku pod Strmco.

Poberem AMojco in po obvozih z zastoji iz LJU do Vrhnike, od tam pa naprej po AC. Ker je tudi Boris pozen, ga počakava na pristanku, medtem ko so vsi ostali iz raznih vetrov z avti zgoraj (itak bodo vsi toplandali 😉 …) in veselo jadrajo sem in tja. Gužva, kot da je tekma na Kovku ali Lijaku. Tudi Milanče veselo jadra in toplanda.

Milanov let

Naloživa Deluxa in gor prav na start (moram paziti, da ne povozim kaj opreme po startu 🙂 toplandajočih in ponovno postavljajočih). Poberem Rook2 in tangice in se naštimam, medtem ko Boris odpelje LCja in AMojco dol na sedlo, kjer bosta danes grounhandlala in vadila hrbtni start na močnem vetru (postaja 5- 6/6-8 JZ).

V primernem trenutku speljem in pojadram sem in tja, ko pa pridem pod greben, samo še v širokih lokih scurim na pristanek.

Zoranov let

Da nam ostane Borisov Elektrik za rezervo spodaj, pride Boris z LCjem po mene. Ostali pa jadrajo in pristajajo na Petriču in na Strmci in… med njimi tudi Milanče in Poje

Milanov let

Jožetov let

Milanov let

Sedaj vzamem Maestra2, se vpnem in še drugič startam. Precejšnja razlika med utrujenim Rook2 in tole mašino, čeprav je veter malo pojačal in občasno kar pošteno pogunca. Ko mi postane v tangicah neudobno, se odpeljem bolj proti Lipovcu in nazaj ter ven na odprto in na pristanek.

Zoranov 2.let

Malo za mano pristane tudi Jože.

Jožetov 2.let

Medtem je prišel Mega, pa se zgoraj dogovorijo, da spet Boris pride pome z LCjem. Pojavi se ideja, da bi šli na Kovk, saj je AMojca “utrujena od šolanja” in bi rada še malo letela. Vendar je Kovk še vedno samo za dol se vreči, tu pa veter tudi počasi upada.

Delux in Mega sta že v zraku in toplandata, medtem, ko pomagam Mojci postaviti.

Borisov 1.let

Megov 1. let

Megov 2.let

Kljub preverjanju AMojca na koncu odleti z zamotano desno komando in počasi scuri na pristanek.

Mojčin let

Megu predlagam da odleti dol, saj grem po AMojco dol za popravca in enako tudi Suši, ki ravno parkira na startu.

Megov 3.let

Spodaj vsi trije samo stlačijo robo rinfuzo v LCja in gor mimo Borisa, ki tudi pospravlja spodaj, pa nima več kam stlačiti še svojo robo…

Borisov 2.let

Mega takoj v luft še enkrat, Suša groundhandla in začne pospravljati padalo, AMojca pa še enkrat odleti v dokaj bolj mirnem in z nekaj več vjuganja pristane.

Mojčin 2.let

Ideja je bila, da počakamo še Milančeta in gremo še enkrat gor, pa javi, da je padalo (tokrat King) tako zafeclan, da odpove in ga ne čakamo več in razlaz…