240204 Kovk P4033 14:23:34

Še en podoben sončen dan z močno inverzijo in generalnim šibkim JZ (višje močnejši SZ). Odločimo se za Kovk (čeprav bi bilo po mojem bolje iti na Buzet 😉 , sploh če upoštevamo pričakovano vikend gnečo).

Poberem AMojco nekaj čez 10.30, potem na Vrhniki Milančeta in v Logatcu Mega in Deluxa. Od zadaj gor na start. Snežni zamet na kolovozu do štarta še ni prebit (čeprav se kar ponuja obvoz, ki za LCja ni problem), zato pustimo LC na parkingu.

Na startu srednja gužva. Obzorje močno megličasto (inverzija) nekje v višini starta, da se komaj vidi dno doline. Piha sicer lepo gor, vendar v kratkih sunkovitih intervalih. Nekateri startujejo, nekateri čakamo, v zraku videno kar guncajoče (kot je bilo ob tej inverziji za pričakovati). Milanče enkrat vmes uspe odleteti.

Zaradi verbalnega konflikta z Deluxom AMojca skoraj zapusti prizorišče, pa jo z Megom le prepričava, da se po nekaj premora vrne na start in potem lepo odleti in zajadra v svoj novodobni PB 🙂 . Potem ob Megovem viteškem sekundiranju odletim še sam in na koncu še Mega in Delux.

Mojca lepo jadra bolj zunaj. Sam na Podrti naberem nad vrh do 1100 in potem v jo-joju mimo Hublja do Otlice, kjer imam guncanja in napetosti zaradi bližnjih srečanj s padalci zadosti in obrnem (nekatere med njimi razmere kar gonijo sem in tja in nisi povsem prepričan, kdaj bo koga zaneslo na tvojo pot…).

Nazaj podobno. Na Podrti še malo navrtim do roba, potem pa se zapeljem skozi megličavost čez Vipavo in pristanem pri Fami.

Zoranov let

Mojca je po skoraj uri lepega jadranja pristala na uradnem in bo pri Anji iskala logistično rešitev.

Mojčin let

Roman Poljšak : Čestitam, bravo Mojca. [4.2.2024 15:03] Zoran Gaborovič : Bravo 👍 [4.2.2024 15:10] Frenk Lokovšek : Cestitke Mojca👏😀✈️ [4.2.2024 16:19] Primož Bergant : Bravo 👏👏 [4.2.2024 17:21] Stane Bajt : Mi je všeč.  [4.2.2024 17:58] Zoran Gaborovič : Bravo za novodobni PB  [4.2.2024 19:11]

Jaz pa iščem logistično rešitev v Fami, dokler Mega ne javi, da je toplandal.

Megov odrešilni toplanding (“topli mungo”)

Milanče je odpeljal svojo špuro z zadnjo stranico, dokler gre.

Milanov let

Boris pa je priklopil Nanos in se izpod Hieronima vrnil nazaj do Anje, kjer ga mi trije z LCjem (že zdavnaj rešeni) prvega poberemo.

Borisov let

Milče se je medtem s svojega pristanka pri Lozicah junaško in požrtvovalno prebil gor na staro cesto in tako LCju prihranil nekaj dizla…