240214 Kovk P4037 13:33:43

Pojetov Jože skliče zbor za 10.30 na Vrhniki – smer Kovk. Jaz sem sicer navijal za Buzet kot boljša varianto, vendar sem pomotoma gledal napoved za jutri…

Ob uri smo na šodru pod Petrolom: Jože, Milanče, Hliš in še en nenapovedani padalec. Ker naj bi pobrali še Mega na Kalcah in ker hoče biti Jože neodvisen za pravočasni povratek, se z Milančetom zbaševa v LCja, oni trije pa k Jožetu. Mega med potjo proti Logatcu odpove, tako da se z LCjem sama pripeljeva prav na start (sneg se je že stopil…).. Odločim se za ponovni zagon Maestra2, zato odklopim Mentorja5 in ga zbašem v LCja.

Kar nekaj jih že postavlja in tudi v zraku so že (JZ 4/6). Počasi začnemo postavljati med odletavanjem okoliških padalcev. Odletijo Hliš, Jože in Milan, sam pa se v miru naštimam, saj mi vse deluje idealno. Pa veter vleče vedno bolj od Z in v resnici nihče doslej ni startal brez manjših ali večjih težav (zasukana padala, frontalci, ohlapna podiranja,…). In tudi meni prvi (prav lep) dvig ne uspe speljati, saj se po obratu spotaknem…

Na srečo je malo prej prišla Čretnikova skupina in Selčanov Zvone me reši (pre)napornega postavljanja, saj je mojih naslednjih x dvigov neuspešnih (še nikoli doslej mi z Maestrom ni bilo treba zares ponavljati starta, saj gre kar sam lepo gor 🙂 ). Končno enkrat le speljem.

In v zraku rodeo pod grebenom in močna in ostra dviganja, da me kmalu vse mine. Ko pa se prebijem nad greben, pa je tudi višje kar neko premetavanje pod modrino neba (nad Krasom pa nastajajo lepe baze…). Občutke (in dogajanje) pripisijem menjavi padala, ki ga že dolgo nisem zares letel (sploh v takih pogojih), pa živi vagi, ki je bila v zadnjega 1/2 leta dodana nabavni vrednosti… Do Hublja in mimo Otlice in do zadnjih skal z iskanji in popravljanji. Nekaj pred Predmejo imam zadosti in obrnem. Malo pred Hubljem pa to razmetavanje le zložim skupaj v krasno vrtenje stebra do 1300.

Na Čaven me ne mika in se bolj zunaj odpeljem mimo Hublja nazaj proti Podrti. Na Podrti sem že spet pod grebenom (vmes je bilo tudi zunaj v višavah nekaj poštenih guncanj, čeprav je v višinah vseeno manj ostro, zato pa občasno kar nekontrolirano prestavlja padalo sem ali tja). Najprej me spet buta pod Podrto, da že hočem na pristanek, potem pa v istem področju naenkrat vdenem močno dviganje čez 1200.

In se odpeljem zunaj nad dolino visoko čez Vipavo nad Plaz. Tu pa me spet nekaj časa razmetava, da imam zadosti in se zapeljem na svoj standardni pristanek.

Zoranov let

Kmalu se javi Milanče, ki je imel že zdavnaj zadosti današnjih razmer (torej ni to samo moj problem – zaradi menjave padala in ostalih mojih parametrov…).

Milanov let

Je pa medtem že dobil rinfuzo prevoz gor in pospravlja pri LCju.

Ko pospravim tudi sam, je kmalu pri meni in se v prekrasnem (še) sončnem dnevu odpeljeva po AC iz Vipavske doline.

Vmes pokliče Hlišev Andrej za pomoč pri logistiki…

Andrejev let

Usmerim ga na Škobernetovega Tomaža, ki je v čakalnem modeu pri Anji in potem rešijo Pojetov avto, ko je ta še vedno v luftu v zaključevanju 100tke…

Jožetov let

Pa najbolj se mu je mudilo domov 😉 …

KOT MI JE BILO VČERAJ SUPER LETENJE, MI JE BILO DANES POPOLNO NASPROTJE 🙁 …