240215 Kovk P4038 14:52:30

Današnja napoved podobna kot včeraj, z malo slabšo LJU sondažo (inverzija do 1100) in manj JZ vetra. Seveda gledam Buzet, pa se mi zdi, da bo najbrž jutri boljši kot danes … zato … se prepustim že začetemu lobiranje za zgodnji Kovk (100tke pa to).

Ob 10.30 se dobi 1.runda na Vrhniki, midva z Deluxom pa ob 11.30 (upajmo, da se bo zgodnje razmetavanje uro kasneje že malo umirilo). Z Elektrikom na Uncu pobereva še Mega in do Anje, kjer počakamo Sama s kombijem. Zapelje nas gor in prav na start.

Nekaj padalcev je še v pripravi, naša 1.runda (Milanče, Pojetov Jože, Gabor) pa že v zraku. Nebo je pokrito z nežno kopreno, kar tudi obeta manjše razmetavanje… Počasi se pripravimo.

Vetra malo več kot včeraj (4-5/6-7). Mega mi postavi, medtem ko se zbašem v oklep in odletim po prvem dvigu. Potem še Mega in Boris.

V zraku podobno kot včeraj, čeprav je, roko na srce, razmetavanje nekoliko bolj umirjeno / zadušeno. Dviganja ozka in sunkovita, še vedno bolj neki baloni, čeprav je ura kasnejša. Pa tudi pobrati se ne da tako visoko, kot včeraj (jaz največ do 1100). Do Hublja, proti Predmeji in nazaj. Spet na Hublju nekaj naberem, potem pridem pod greben in curim, da se na skalah pod Podrto borim za preživetje.

Ko že zapeljem proti Anji, pa končno dobim spodobno dviganje, da se rešim nad vrh in s 1100 odpeljam nad dolino. Najprej nameravam samo “dokler gre”, pa vidim Deluxa, ki se usmerja proti pobočju pred Plazom in še jaz zavijem na Plaz v vedno večji curaži. Pridem pod Plaz na 300 in se brez piska samo še zapeljem k Fami.

Zoranov let

Milan me pokliče, saj je že “dolgo” na tleh.

Milanov let

Med pospravljanjem pride po mene z Elektrikom. Zapeljeva nazaj do pristanka pri Anji, kjer pospravljata Delux in Gabor (z novim padalom 🙂 ).

Borisov let

Gaborov let

Pristane še Jože.

Jožetov let

Komentar leta: Danes pa prigaranih 60. Sem bil prav pri kmetu v dolini, ko je drva napravljal. On ve, kaj je “zeleni prehod”. [15.2.2024 16:06] Dragan Vidic : Tole je bilo bolj podobno plazilcu kot ptiču. Čestitke za vsa pobiranja! [15.2.2024 17:24]

Gabor in Milanče se naložita v Elekrika, da ju zapeljemo gor rešiti njuna avta. Potem midva z Deluxom od zadaj proti Vrhniki, Milan pa dol po Jožeta in Mega, ki je medtem tudi pristal pri Fami.

Megov let