240216 Buzet Zavoj P4039 15:16:46

Danes pa Buzet, pa če se vsi na glavo postavijo (dovolj imam Kovka…). AMojca je za, Mega tudi in na koncu se pridruži še Jean.

AMojca me pobere pri Hoferju in do Unca, kjer se prestaviva k Megu. Na Ravbarkomandi poberemo še Jeana in dol. Ko pridemo na Zavoj, je vsaj 5 padal že v zraku (Igor, Valter, Karlo,…). Ko odnesemo robo gor, pa se nam priključi še Pavličev Tom.

Piha lep J,JZ 4/6 z občasnimi prekinitvami. Jean postavi na hitro in po kratkem onegavljenju z zapletenimi štrokci odleti. In scuri na platojček spodaj.

Odleti še Tom in nekaj nabere, preden se nizek odpelje proti Raspadalici. Medtem postaviva midva z Mojco. AMojca odleti malo prej, ko pripelje Mega Jeana spet gor in … scuri na isto lokacijo….

Mojčin let

Tudi sam sem pripravljen, pa zadržim Mega le toliko, da odletim. Potem gre dol še po AMojco.

V zraku živahno in ostra in ozka dviganja, da moram kar iskati in se matrati. Kljub temu sem nizek in moram pri žel.postaji že pod spodnji plato, da tam po precej iskanja in matranja le najdem steber dneva do 1100.

Medtem so tudi že Jean, AMojca in Mega v luftu. S to višino se brez problemov zapeljem mimo Raspadalice do preskoka nad Ročem, kjer obrnem. Nazaj gre spet nizko in spet se matram nad žel.postajo, da se spravim nad greben. V kotanji pred startom le uspem najdi steber in ga nacentriram, da sem spet nad 1000. Pa naprej do kota in na pomol Jačemice, medtem ko Jean navija zadaj nad platojem vedno bolj proti hribom zadaj (proti Kavčiču). Malo niham, ali naj se zapeljem proti SLO, ali ne, pa se odločim še za 2.rundo.

Ta je sedaj že bolj umirjena in dokaj brez problemov in večjih pobiranj vozim ob grebenu do Raspadalice in še malo naprej. Ko pa zacurim, raje obrnem in nazaj. Spet reševanje nad žel.postajo in potem nad grebenom proti startu. AMojca javi, da je pristala.

Mojčin let

Zoran Gaborovič : Bravo 😊 [16.2.2024 18:59] Igor : Hvala za logistiko. [16.2.2024 19:14]

Vmes se še srečujem z ostalimi. Spet malo popravim pred startom in mimo njega do kota in že pod robom na pomol Jačemice. Mislim, da bom tu spet pobral in se zapeljal v SLO, pa se zabijem v močan Z, ki me popolnoma ustavlja in tlači dol. Malo še bluzim sem in tja in sedem v kotel pri Mlinih.

Zoranov let

Mojca javi, da že hodi v reševanje avta. Zato Mega zapelje čez preskok do Kvirika (z namenom naprej v SLO). Za njim je tudi Igor, ki se pred Kvirikom obrne in po nekaj matranja nazaj proti startu obupa in pristane ob meni.

Igorjev let

Nekaj za njim se nam pridruži še Mega.

Megov let

Jean se javi iz Ospa…

Jeanov let

Tom je pristal blizu ostale ekipe in si kmalu rešil logistiko.

Tomov let

Komentar leta: Čeprav je bilo ob obali megla, so mi spletne kamere z Buzeta vlivale upanje, in sem predčasno zbežal s pisarne. Sprva šibka in razmaknjena dviganja, pol vedno lepše. Naprej od Roča pa itak ne znam. Na koncu pa me še zahodnik prizemlji, ko sem računal na pristajanje pri avtu… [16.2.2024 15:32] Rok Brdnik : Lepo lepo…kar pogumno naprej…..tudi iza Roča je trava še bolj zelena! Lp [16.2.2024 16:27]

AMojca pride kmalu do nas. Zapeljemo še Igorja na start po njegov avto (čeprav se je sprva branil…) in od zadaj na Črni kal po Jeana…

Še nov poskus vizualizacije nekaterih letov tukaj