240226 Strmca P4044 14:16:59

Zadnji dan pred novim poslabšanjem; SLO bolj ali manj pokrita, napovedanega kar nekaj JZ po PP, po Aladinu in dejansko ga dopoldne ni kaj dosti. Ena struja lobira za Koreno, drugi smo za Strmco.

Ob 12.30 poberem Erza na Vrhniki in proti Balam, saj se je struja Koreno (Delux, Poje) tudi preusmerila na Strmco. Naloživa Borisa, medtem ko Milanče že vozi Jožeta (ki danes nima veliko časa) na start. Kmalu smo še mi z LCjem pri klobasi, ravno, ko potegne Jože in ga z roba dvigne v višave.

Vetra je kar veliko (5/7,5), vendar ga na startu čutimo precej več, zato pripravljeni Milan taktično okleva… Ker sem odločen za tangice, potegnem ven Mentorja5. Boris spusti avto na parking, Erzo potegne in ga z roba dvigne v višave.

Ob takem vetru bi na tangicah raje imel malo manjše padalo, zato grem v LCja Mentorja5 L zamenjati z Rook2 ML. Malo še čakamo in občasno veter celo malo upade, pokrito je pa vse s sivino in temino. Odleti Milanče in ga tudi kar dvigne (pa ne tako kot prva dva, ki nad nami v višavah občasno visita na mestu).

Pride še Kurnikova Ana in začne takoj postavljati, čeprav je veter spet pojačal (takrat je bil na Petriču v bistvu današnji max 5,7/8,6, tukaj na startu pa seveda prek 10). Milanče je šel le malo v levo, potem pa naravnost ven v veter, dokler ga ni spustilo na tla.

Milanov let

Še Ana odleti in jo tudi še zlifta, potem pa gre proti LIpovcu in Špilniku, kjer jo spusti. Borisa razbremenim obveze sekundanta, da se še on spravi v … višave in ostanem sam samcat na štartu. Zdi se mi, da so obdobja umirjenosti zdaj daljša, zato potegnem še jaz in brez problemov odletim iz prve.

Pojadram levo in desno, ravno ko Ana vsa nizka odpelje na pristanek.

Še enkrat levo (Erzo je globoko pod mano in ga že vidim pristajati…) in nazaj čez kotel desno v rahlem curjenu, ki me v naslednji vožnji v levo odpelje na pristanek, medtem ko se je Erzo rešil gotove curaže in namotal visoko nad Petriča….

Zoranov let

Jože in Milan prideta z avtom do mene.

Jožetov let

Jože Poje : Prišel, videl, odletel! Lepih 10 brez repa. [26.2.2024 14:05]

Med nalaganjem moje robe rinfuzo v Jožetov avto opazujemo Erza in Borisa, ki se odpeljeta proti Planini (in naprej).

Erzov let

Andrej Erznožnik : Res mi lepo rata dvig s 100 m nad tlemi, ko moram vsaj 2x obrnt cel krog v polomljene krošnje, brez tega ne vem, če bi šlo in pol še gor do oblaka in samo kupola not Potem pa klasičen zafuk: Odnaša največkrat direkt v gmajne in za Zavrh, če greš za Logatec je crosswind in za Unc isto. Do Cerknce bi moral it, nazadnje pa le do Unca, tok mi piha skor v glavo. Bi moral za Logac. [26.2.2024 17:02]

Borisov let

Sky Rider : Ko vidim, da je Erzo prizemljen, si mislim:”lako čemo”. Ni ratal. Užival bolj, kot sem se nadejal, razen, da je zeblo v roke. [26.2.2024 16:41]

Mi 3je se zapeljemo gor, Jože mora svojim obveznosti naproti (vmes bo še pomagal z logistiko Erzu in Borisu), midva z Milančetom pa malo modrujeva ali še enkrat v luft pod te temne oblake, ali ne. Na srečo malo pokaplja, tako da sam hitro pospravim Rook2. Še malo cinca Milan o ponovitvi (kapljanje je medtem ponehalo), potem se družno odpeljeva, medtem ko Ana zares odleti v ponovitev.

Na Uncu naložim Erza, da je Boris frej in na Vrhniko…