240501 Zavrh P4068 10:50:19

1.maj, praznik dela in ga je treba proslaviti delovno: torej z nekaj hoje in zaresnim letenjem (včeraj so potekli 3 tedni in dohtarji so mi rekli 3-4 tedne brez obremenitev 🙂 )… Ker se napoveduje poslabšanje v teku dneva, me razveseli Mojčin poziv na resetiranje postaje na Zavrhu 🙂 .

Ob 10h jo naložim v LCja in gor (edino Milančeta še zanima, da mu javiva situacijo na startu, potem pa se bo odločil, drugih ni…). Spodaj na pristanku ni bilo nič vetra, zgoraj v vasi malo in na poti med kravjeki proti startu občasno lepo zapiha.

Na startu pa idealno pihlja gor (resetirana postaja javi 4/5,8 S, SV). Takoj postaviva (se pravi Mojca resetira postajo, raztegne moje padalo in še svoje in vmes še sporoči Milančetu situacijo s starta, medtem, ko si jaz natikam tangice in oblačim 🙂 z zarjavelimi gibi ). Milanče je tudi že na poti.

Od prve lepo hrbtno dvignem in po obratu odletim. Do Trebelnika (malo bolj zunaj) me le rahlo spušča, okoli vogala in naprej celo občasno dvigne (čutiti je S od Vrhnike). Malo naprej od Škorpijona obrnem nazaj in v rahlo močnejšem vetru pristanem na uradnem, vesel kot radio.

Zoranov let: prvi višinc po “menjavi oči”

Jean Caffou: Čestitam, Esmeralda, za prvi polet. (3 hours ago)

Mojco je veter malo bolj ustavljal.

Mojčin let

Kmalu je v zraku tudi Milanče, ki pristane le malo pred Škorpijonom.

Milanov let

Vendar poroča o razmetavanju na startu, sunkih vetra v grabnu (da bi skoraj rezervo metal ?!), skratka ne spomni se, da bi kdaj imel tu tako razgonjene pogoje !

Vmes pa pride Erzo z zemeljsko podporo, tako, da se z Mojco naloživa v njegov avto, da rešiva LCja in Milančetov avto, medtem ko bo Milan v miru pospravil. Na poti gor pa že opazimo tudi Ukija v zraku.

Ko se vrnem z LCjem k Škorpijonu, Uki še kar jadra.

Ukijev let

In tudi Erzo je še v zraku, ko sem jaž že na poti v LJU.

Erzov let