240504 Dobrovlje P4071 16:27:45

Po jutranjem optimističnem sončku v LJU se hitro vse pokriva. Eni se dogovarjajo za Zavrh, drugi za Dobrovlje, saj naj bi bilo tam lepše. Ko smo že usklajeni za Dobrovlje, pa se baje tudi tam slabša in odpoved (Erzo). Potrdim tolažilni Zavrh, ko me AMojca pokliče, da bi pa vseeno šla na Dobrovlje, še prej pa malo groundhandlala. In odpovem Zavrh (saj kamere na Vranskem res kažejo lepo sonce, v LJU kotlini pa je vse temno zabasano).

Poberem AMojco in z LCjem mimo Vranskega do Polzele (z rahlim tavanjem sledeč navigaciji…) do gradu Šenek (DSO) kjer se nama pred DSO pridruži Frenk na lepem sončku in ob rahlem pihljanju po griču gor.

Pomagava AMojci razgrniti padalo in potem nekaj uspešnih hrbtnih dvigov s kratkimi poleti v dolinico pod pobočjem. Midva ji pridno asistirava in soliva pamet. Potem se trening malo ustavi tudi zaradi spreminjanja smeri vetra. Še zadnji dvig in potem se spravimo v avte in proti Braslovčam (kjer si vmes AMojca pridobi na potencialni test še en lahek odprti zic) ter pod Dobrovlje in gor na start (kjer že čaka Frenk) z nekaj padalci v pripravi.

Pomaga mi postaviti Maestra, medtem ko se po več kot mesecu dni spet spravljam v svoj tazaresni oklep. Vetra je malo, vendar vsaj piha rahlo gor, tako da v 2. hrbtnem dvigu uspem odleteti. AMojca malo za mano, za njo pa še Frenk.

Ob pobočju proti J do pod stari start, kjer se borim za vsako dviganje, vendar nad rob ne pridem. Nazaj v curaži in potem ven proti pristanku, kjer ravno pristaja AMojca.

Mojčin let

Pa le najdem nekaj dviganja in poskušam zavrteti in iščem in se borim še dobre 1/4 ure, da na koncu le ponižno odcurim na pristanek.

Zoranov let

Kmalu je pri naju tudi Frenk.

Frenkov let

V gosti travi pristanka se mi je ob nabiranju padala iztaknila ročka rezerve, tako da imam sedaj še kar nekaj dela preden bom pospravil. AMojca in Frenk pa hitro dobita prevoz za 2.rundo.

Le nekaj časa se po pospravljanju še uspem posončiti na klopci, ko pristane AMojca že v zlivanju vetra dol po hribu (na startu je že pihalo rahlo dol, na pristanku pa piha od hriba dol pravokotno na pristajalni travnik).

Mojčin 2.let

In potem še Frenk.

Frenkov 2.let

Ko pospravita, me zapelje Frenk gor po LCja, medtem ko se AMojca v čakanju še malo posonči na popoldanskih žarkih.