240510 Dobrovlje P4075 14:50:16

Ker je danes napovedanega malo manj SV kot včeraj, sem se nadejal popoldanskega jadranja na Zavrhu, pa me že zgodaj preseneti Erzo s povabilom na … Dobrovlje (včeraj sva modrovala ali bo na Ivanščici danes preveč vetra … in tja so bili namenjen s šoferjem Zdenetom…). Tako pa me poberejo pri mojem Hoferju: Poje, Erzo in Mega s šoferjem Zdenetom okoli 11.30.

Še preden obdelamo nekaj spominov iz mladih let, smo že zgoraj na startu (kjer se le Igor suši/preoblači na močnih sunkih vetra, saj je malo pred nami pripešačil gor). Občasni sunki so močni, sicer vetra malo (JV 1-3/6). Počasi tipamo situacijo, ko pričnejo prihajati tudi domačini…

Vendar kljub temo odpre današnji start Jože, takoj za njim je seveda Erzo in potem še Igor. Mega bdi nad mano, da po dveh podiranjih v tretje lepo odletim.

Takoj v desno v lepem dviganju in hitro sem nad grebenom. Še malo naprej od starega starta in ekspresno nazaj nad startom in naprej. Ker gre vedno hitreje, pri Letušu obrnem in se za nazaj zabijem v obtekajoči veter. Nisem verjel, da bom zvozil nazaj, saj občasno stojim na mestu (1, 2, 0, -5).

Pa le pririnem naokoli do starta in spet dviganje nad greben. Še malo drajsam sem in tja (mimo se vozijo vsi naši: Erzo, Mega, Poje,…), pa sprva kaj več nad greben ne morem nabrati. Potem pa končno le nekaj najdem (ves čas je čutiti močan V in občasno dodatno močno termiko) in naberem čez 1000. V dviganju kar naprej po poljžje v veter. Ko se mi v višavah (malo nad 1200) že zdi, da sem nad Polzelo (v resnici sem nad cesto pri Afriki), me začne spuščati in se ekspresno zapeljem nazaj proti grebenu. Ker lepo drži, kar zunaj potegnem (tudi 60+) do Vranskega, kjer pristanem proti močnem vetru na mestu po liftu dol ob bencinski pumpi.

Zoranov let

Ko pokličem Zdeneta, pove da ravno dostavlja Jožeta v drugo na start.

Jožetov let

Med pospravljanjem vidim na Live, da je Mega že v Gornjem gradu.

Megov let

In da Erzo prihaja k meni.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Sem skor scuru preden sem se odpravu za Vransko, eden pa je [10.5.2024 17:55]

Ko pospravi še on, pride Zdene po naju. Vidimo Jožeta, ki leti v višavah mimo nas, vendar se usmeri (kljub navodilom, naj gre v smeri Mega 😉 …) proti Tuhinjski.

Jožetov popravc

Jože Poje : Deset kilometrov letenja, samo da bi pristal! Pa seveda cel! 🙂 [10.5.2024 16:48]

Po videnem mi zapeljemo v smeri Mega čez Vologo, pa se ustavimo, da nam ga dostavijo, saj je vmes dobil štop.

Potem pa še po Jožeta in čez Kamnik v LJU. Super dan 🙂 .