240520 Slevica-hrib P4081 11:59:13

Za danes je napovedano vedno bolj nestabilno z možnimi plohami in nevihtami. Ker so včeraj naši tako lepo leteli na Korenu, me je to spomnilo, da se je v bližini nam zaprtega območja na Slevici “pojavil” nov štart, ki ga še nimam (na travnati glavi nasproti originalnega starta) … sicer je tudi nad tem področjem še “Notam”, ampak novnov je pa le novnov…

Pojetov Jože še podkrepi mojo odločenost, ko skliče zbor ob 11h pri ŠPH (on sicer cilja na XC 🙂 ). In se zapeljem proti Viču, ko me pokliče Milanče, da ne najde ključa od avta… in ga grem seveda pobrati domov.

Medtem Jože odloži zbor za 1/2h, Erzo pa malo kasneje še za dodatne 1/4h. Še Gracarjev Jože se je prijavil ob prvotni uri in pri ŠPHju ga z Milančetom počakava. Malo še mencamo spodaj na parkingu, potem ju le sprovociram, da gremo čimprej gor … najprej bo samo Jože peljal mene na novi start (in po potrebi asistiral), potem se priključi še Milanče in gasa gor.

Na Slevico in dol v naselje kjer vzamem robo (Rook2+tangice) in s “sokoljim korakom” okoli vogala na pokošeni travnik, medtem ko kamerada hitro odpeljeta s “prepovedanega področja” (…saj itak lepo piha in Zoran kao ne bo imel problemov… 🙂 ).

Za vogalom je v nulo pokošeno pobočje (=golf plac) in ker je tako lepo speglano, se odpravim kar na vrh hribčka kjer je zame še bela pika Slevica-hrib. Piha idealno gor. Spravim se v tangice, malo razprem Rooka, hrbtno potegnem in po obratu po šolsko speljem.

Vse se opazno hitro pokriva v sivino, ko se brez piskanja zapeljem do ŠPHja.

Zoranov let

Ko pospravljam, se na Korenu že raztegujejo padala. Kmalu se bele barve spremenijo v njihovim lastnikom pripadajoče in čez nekaj minut pristane pri meni Erzo.

Erzov let

Pa Pojetov Jože.

Jožetov let

Pa Milanče.

Milanov let

In čez nekaj časa še Gracarjev Jože (je kar nastalo brezveterje in mu ni uspelo iz prve…).

Gracarjev let

Potem se še toliko časa družimo ob njihovem pospravljanju in pripovedovanju vicev in hitrem slabšanju vremenske situacije, da prideta še Mojca in Dule, ko že začnejo prve kaplje iz sivine.

V nalivu odpeljem Milančeta nazaj na njegovo haciendo, vesel kot radio, da imam po dolgodolgo časa spet en novnov start 🙂 .