240526 Zavrh P4084 12:15:42

Sem mislil, da bo danes kam za iti na zaresno letenje, pa so spet, bolj ali manj povsod, napovedane popoldanske plohe in nevihte, ob tem, da je generalno kar nekaj burje oziroma SV.

Zgodaj objavi Lin poziv za Zavrh (“hitro, preden pride dež…”) in Mojca pritrdi. Sam sicer na napovedih ne vidim v tem koncu nevarnosti dežja in celo boljše pogoje kasneje, ampak ko udeležbo potrdi še Milanče, se tudi sam prijavim (logistika pa tudi nekaj šteje 🙂 .

Ko pripeljem do Škorpijona, prva runda (Mojca, Cile in Lin) ravno spelje, sam pa počakam Milančeta ob čakajočem Duletu, ki naju potem prijazno zapelje gor. Na start z novim kompletom (Maestro2 + Gin X-Lite) gre kar malo lažje.

In tu naju pričaka Mojca (da mi bo po potrebi pomagala !! 🙂 ), medtem ko sta oba mladca že v luftu in … pristajata še pred Škorpijonom…

Piha idealno gor po startu, za startom pa velik kup novega materiala, predvidenega za izravnavo 🙂 . Mojca mi raztegne Maestra, medtem ko se previdno (da kaj ne zamočim) zbašem v novi zic. V prvem dvigu lepo odletim.

Proti Trebelniku me bolj znotraj kotla kar drži in gunca, saj je čutiti sever in rotorje za gričem, vendar pridem naokoli skoraj malo nad grebenom. Naprej še vedno kar drži v kontra vetru, da se priguncam v grapo nad Škorpijonom, kjer začnem vrteti. Vidim Milančeta vsega nizkega proti Borovnici.

Milanov let

Andrej Erznožnik : Bi pa ja na ulovko prišel, na pristanku dobiš solato za domov [26.5.2024 13:57] Milan Velkavrh : Solata je za zajce [26.5.2024 14:38]

Naberem na 800 in se v počasnem tempu zapeljem do Javorča in pospešeno okoli vrha. Ko obrnem, pa izgubljam in komaj lezem nazaj, da pred vrhom le spet pohitrim in potem v ohranjanju višine/nižine le pririnem pod Trebelnik (nizek, okoli 600). Obrat proti Škorpijonu me zaustavi z 10-13, zato se z vetrom odpeljem v dolino, dokler gre.

Zoranov let

Še preden začnem dobro pospravljati, me že pobereta Mojca in Dule.

Mojčin let