240529 Zavrh P4086 16:09:35

Danes je malo manj deževna napoved (z V tendencami) in najbolje se mi zdi, da bo na Štajerskem – vidim Malič. Pa ostalih z našega konca tisti konec ne zanima (nekateri pa bi šli, pa zaradi zemeljskih obveznosti žal ne morejo…), zato se pridružim zboru za Zavrh po 14h (čeprav sam navijam za dol se vreč s Korena – pa me ne uslišijo…).

Pri Škorpijonu sem prvi, potem pride Dušan, pa Mojca z Duletom, Gabor in kot zadnji Milanče v novi luksuzni (žal nadomestni) Škodi. Milanče ugotovi, da je pozabil padalo in se odpelje od koder je prišel, mi pa po nepotrebnem v 2 avtih (ker smo bili naštelani še za njega) gor (Mojca in Dušan peljeta).

Dule odpelje Mojčin avto dol, mi pa na start (jaz z najbolj zaresnim kompletom…), kjer nas pričaka Ana, ki je ravno pripešačila gor. Piha idealno nežno gor po startu (2/4). Takoj začnemo postavljati, s tem, da jaz želim najprej zaflikati manjšo raztrganino (ki sem jo pred 3 dnevi naredil tukaj, na Zavrhu in potem zagledal na Dobrovljah naslednji dan…).

Nikakor ne morem najti luknje, zato kmalu že vsi prisotni pregledujejo šuštečo površino Maestra2 (da me čimprej odstranijo s starta, kjer oviram letalno akcijo…) in najdejo (na mojem lepem krasnem skoraj novem Maestru2) še nekaj preglodanih lukenj od kobilic !!! Vmes se nam pridruži tudi Milan.

Ana mi spretno zaflika luknje ob pomoči Gaborja (hvala obema in ostalim), da komaj režem nalepke dovolj hitro… Potem pa v moj novi zic (medtem odleti Ana), potegnem in od prve speljem.

Do Trebelnika kar drži in malo pod grebenom sem okoli roba. Takoj za mano sta Dušan in Gabor. Mojca se zapelje bolj ven nad dolino in se nekaj časa tam še bori.

Mojčin let

Malo naprej dobim rahlo dviganje, da vzdržujem višino, potem se vrnem pod Trebelnik, kjer rahlo bolje nabira Dušan. Razmere so res nežne in le po m nabirava=vzdržujeva. Ana se je medtem še nekaj časa borila nad Dolom.

Anin let

Komentar leta: Mal tačke pretegnt… [29.5.2024 16:10] Franek Rakun : A so že dobre😉 [29.5.2024 16:21] Zoran Gaborovič : Hvala za flikanje padala  [29.5.2024 19:43]

Gabor zapelje naprej proti Dolu in jaz za njim, Dušan pa vedno bolj zgublja.

Dušanov let

Tudi Milanče kmalu pristane.

Milanov let

Gabor najde dviganje v kotlu malo pred Bistro in tesno skupaj vrtiva vsaj 1/4 h. On se potem zapelje v curaži naprej proti Javorču (po mojem bo šel, dokler bo šlo proti Vrhniki… vsaj tako zmotno mislim…), sam pa obrnem nazaj. Obiram kotanje in grapce in najdlje vztrajam nad Dolom, potem pa še malo nad Lazami, da se potem ves nizek zapeljem naprej v dolino, dokler gre.

Zoranov let

Med pospravljanjem pride Dule po mene, medtem ko so Mojca, Dušan in Milanče šli še enkrat gor z Vrhovnikovim Blažem, ki je vmes prišel na sceno.

Ko sva z Duletom spet pri Škorpijonu, vidim, da je Gabor tudi prišel nazaj na uradni pristanek.

Gaborov let

V drugo prva starta Mojca.

Mojčin 2.let

Dule jo gre iskati, medtem ko se Dušan vrže čez Borovnico = dolino in na osončenem pobočju Planince drajsa sem in tja… in nabira metre. Čakam ostale, da bom rešil logistiko, ko že pristane tudi Milan na uradnem.

Milanov 2.let

Dule se kmalu vrne z Mojco, medtem, ko Dušan še kar vrti in nabira in jadra (in ga vsi občudujemo na osvetljenem pobočju Planince 🙂 ).

Ko se javi še Blaž z bližnjega fuzbal placa, je dovolj šoferjev, da rešimo 3 avte, ki so zgoraj (Mojca, Milan, Blaž). Zapeljem jih gor z LCjem, medtem ko Dušan še vedno jadra (zdaj že preko Zabočeva pod Krimčkom). In še vedno jadra, ko se že peljemo dol. Zmagoslavno svojemu domu naproti 🙂 !!!

Dušanov 2.let

Komentar leta: Popravc.Istisnil vse kar se je dal-na koncu pa češnja na torti-pristanek doma. [29.5.2024 18:23] Roman Debevec : Jeee, stari! 👍 [29.5.2024 19:01] Zoran Gaborovič : Bravo Bravo, Bravo !!! A zdaj boš pa sam še domov letu al kaj 😜👍 [29.5.2024 19:01] Milan Velkavrh : Prelepo.Cestitke! [29.5.2024 19:33] Janez Kocjan – JanKo. : hudoooo! bravo! si neb mislu, da se da kej tacga sploh spelat! 💪😜 [29.5.2024 19:44] Zoran Gaborovič : @Milan: razumem tvojo bolečino, ampak rabim slikce za memoare 😉 [29.5.2024 19:46]