240530 Koreno P4087 11:19:11

Nasprotno od napovedi je zjutraj še krasen sonček (in počasi naraščajoč JZ). Mojca pokliče, da se od Z že baše in nakuhava in da je treba čimprej na Koreno. Brez razmišljanja se spravim iz LJU in slalom po zabasani J obvoznici, da pridem pred ŠPH okoli 10.45. Vskočim k Mojci in Duletu in gor na Koreno. Erzo in Poje prihajata za nami.

Dol na start in hitro v pripravo, saj piha lepo gor, proti Z in J pa v približevanju vse grdo črno zabasano. Zbašem se v tangice medtem ko mi Mojca lepo naštima Rooka2. Hitro potegnem, ravno ko veter malo pomeša in mi zaklofa padalo, vendar ga po obratu lepo čutim in z malo telovadbe in pumpanja speljem.

Zunaj me nekoliko pogunca in čutim precej vetra, ob tem, da me kar drži. Peljem se naravnost ven, bolj v levo, kjer še ni vse pokrito in je videti modro nebo. Ko sem že mimo ŠPH, pa ostro v desno na uradni pristanek.

Zoranov let

Mojca je še v luftu in nad prednjo joško celo vrti, preden se ji vdre in pristane blizu glavne ceste.

Mojčin let

Med pospravljanjem prideta z Duletom spet do ŠPH in potem opazujemo Pojeta in Erza, ki štartata (na Slevici !!) in ju lepo gunca ob grebenu, preden zapeljeta z vetrom proti Brezju…

Erzov let

Andrej Erznožnik : Z dovoljenjem lastnika – [30.5.2024 12:02]

Jožetov let

Malo še počakam, potem ju grem iskati.