240601 Kaštelir P4088 15:02:01

Čez SLO za prvi junijski dan napovedan močan JZ in kar velika pokritost. Zjutraj je res tako, v Primorju in Istri pa napovedano dosti več sonca in manj vetra. Že včeraj se je AMojca prijavila za današnjo akcijo in videla sva Buzet ali Kaštelir, jutranja sveža napoved pa to samo potrdi. Tudi Erzo vidi Buzet in skliče zbor ob 10.30 na Vrhniki.

AMojca me pobere pri mojem Hoferju nekaj po 10h in zapelje kar mimo Vrhnike do Unca, kjer naloživa Mega, Erzo pa z Gracarjevim Jožetom z Vrhnike v drugem avtu. Še na Petrolu v Kubedu moramo čakati, da se pumpa sprosti in potem nas na start Zavoj AMojca pripelje ravno takrat, ko se Erzo spravi v zrak. Ker je veliko vetra (sunki 10-12) in ker tudi prisotni v zraku bolj visijo kot letijo, AMojca pa jasno pove, da v takem ne misli v luft, podaljšamo (še vedno po obvozu mimo Motovuna) na Kaštelir.

Tu pa piha dosti manj (5-6/7-9) in takoj začnemo postavljati. AMojca pridno groundhandla, Biljmanov Oliver vozi nad nami tandem, da klientka kar vriska, jaz pa se spravim v zrak šele po nekaj neuspešnih hrbtnih dvigih.

Končno zajadram (najprej skoraj scurim, ker se ukvarjam z inštrumentom, namesto z letenjem 😉 ) in se spravim nad start in vrtim in nabiram in curim in nabiram. Medtem starta AMojca in se hitro odpelje ven in na pristanek (spodaj se uspešno izogne večinoma zalitim travnikom doline…) saj ji je še vedno preveč živahno.

Mojčin let

Po postaji pove, da bo odpešačila gor sama, zato se spravi v luft končno tudi Mega, ki pa opazujem iz višav, kako skoraj scuri do tal, od koder pa se čudežno spet pobere…

Sam pa še kar jadram večinoma lepo nad startom. Enkrat celo dobim steber dneva, ki me odpelje preko 500m in že razmišljam, da bi odletel nazaj, pa me travniki v dolini, ki so pod vodo in ponekod prava jezera okoli Mirne (da je samo nekoliko dvignjeno cesto videti iz vode) hitro odvrnejo od te misli.

Po slabi uri se spravim dol in naredim toplega dinga.

Zoranov let

Robo spravim v senco in malo zaležem na sonce, da si odpočijem za drugo rundo.

Kmalu naredi toplega dinga tudi Mega.

Megov let

Igor Mrzlikar : A to si odskočil od tal? 👍 [1.6.2024 16:32] Stane Bajt : Mislim, da moje najnižje pobiranje kadarkoli. 14.8.21 mi je tudi uspelo pobrati skoraj s tal med letom s štarta Vršac-Kula v Srbiji, ampak tole danes je bilo pa res povsem s podna. Mogoče niti 20 metrov nad tlemi in ne na dinamiki temveč čista termika. [1.6.2024 22:11]

Mega pravi, da ima dovolj in začne pospravljati, sam pa ga posnemam, saj me je letenje kar malo zmatralo, počivanje na sončku pa prijetno polenilo…

Ko AMojca pride gor, tudi ona posedi, dokler se veter spet ne umiri. Pa ob najinem kibiciranju spet malo pohendla padalo in se spravi v drugo v luft.

Mojčin 2.let

Takoj, ko je na tleh greva z Megom dol po njo. Ko pridemo spet na start pa piha že precej z leve V, JV, da za tretjo rundo dviguje padalo kar pravokotno na start in je po odletu še hitreje na tleh.

Mojčin 3.let

Ko prideva po njo, ji je letenja dovolj, tako da po vrnitvi zgoraj na startu samo še pospravimo robo in se odpeljemo v Buzet na zaključno druženje v našo roštiljado, kjer se nam pridružita čez nekaj časa še Arhova Ingrid in Hlišev Andrej, ki sta letela na Buzetu.

Kakor je bilo AMojci danes letenje bolj zasoljeno, kot ob prejšnjih obiskih Kaštelirja, so bile tudi današnje pljeskavice v lepinji dosti bolj slane, kot prejšnjič 🙂 …