240602 Malič P4089 13:09:22

Smo se včeraj na poti domov pogovarjali, da gremo danes na Štajersko (ker bo bolje, kot v Z SLO). Jutranja napoved sicer potrdi postopno pokrivanje po vsej SLO, vendar bo na V to najkasneje, na Z pa že kmalu možne plohe. JZ, J vetra danes malo in še najbolje se mi zdi Malič (Erzo ima seveda večje cilje in formira ekipo za Ravno goro). Na koncu ostaneva sama z AMojco, kot edina kandidata za Štajersko.

Mojca me pobere ob 10.15 pri mojem Hoferju in potegne v Laško (jo moram ves čas bremzati, da mi ne pokvari popolnoma bonusa zaradi nespoštovanja prometnih predpisov in omejitev 😉 …). Lokovškov Frenk nama je že rezerviral mesto v kombiju, zato naju ne skrbi, ko se na pristanku zbirajo še ostali potencialni padalci (kjub temnim oblakom, ki rastejo okoli Maliča).

Prideta kar dva kombija in kmalu smo na poti gor. AMojca dvomi, da bo odletela v tako nakuhavanje, vendar na startu zgleda situacija precej bolj prijazna in ko jo še Joštov Srečko spodbudi (njemu bolj zaupa, kot nama s Frenkom in ostalim 😉 …), se le začne pripravljati. Tudi ostali so hitro pripravljeni za odlet in drug za drugim startujejo.

AMojca odleti med prvimi (ob viteški pomoči Frenka), potem pride Frenk še do mene, da mi bo sekundiral. Medtem ko se spravljam v (novi) zic, mi razmota štrikce, sam raztegnem padalo kar po cesti in ko spet malo pihne gor, potegnem hrbtno in speljem.

Malo ob vršnem grebenu drajsam sem in tja in opazujem oblake (nekateri padalci so že visoko pod njimi), ki so se sedaj malo umirili. Sploh proti Celju in Savinjski je še vse sončno, z rahlo kopreno. AMojca počasi pristane na uradnem.

Mojčin let

Po začetnem drajsanju grebena začnem bolj aktivno pobirati in ko sem čez 1300 (napačno se mi zdi, da je omejitev nad Savinjsko 1500) se zapeljem v vrtenju nazaj čez Malič. Potem z vetrom kmalu pridem nad Liboje, kjer zavijem bolj proti Z v smeri Vranskega. V tisto smer, kot tudi proti Dobrovljam in Goltem je sicer vse temno in zabasano, vendar je vse to še daleč stran. Počasi curim z občasnimi termičnimi popravki in se pripeljem do Prebolda (prav blizu šolskega terena).

Zoranov let

V miru pospravim in še malo počakam, da pride AMojca po mene.

Frenk pa je še kar nekaj časa jadral in nabral lepo število km.

Frenkov let

Zoran Gaborovič : Bravo… in hvala za asistenco 😊👍 [2.6.2024 14:50] Iztok Lorencak-Murki : Čestitke. Bravo Frenk. [2.6.2024 16:23]