240605 Strmca P4090 16:10:20

Kot včeraj je tudi danes zjutraj sončno in modrina z redkimi bazami, ki pa počasi naraščajo in/ali se gostijo; napovedanega JZ naj bi bilo več, kot ga v resnici je, za popoldne pa spet napovedana možnost ploh in neviht predvsem v V in S SLO.

Vse dopoldne gruntam kam (ali skok s Korena, ali Vipavska – ki se hitro pokriva in zapira,…) še najraje pa Strmca, kjer v usklajevanju z Jeanom vsak trenutek pričakujeva poskok vetra čez uporabno jakost. Hkrati pa teče debata o trenutnem tedenskem in posebej današnjem NOTAMU (ali je planiran bil za danes aktiviran, ali ne, kje so res končni najbolj relevantni podatki…), v kateri na koncu ugotovimo, da ima Kastnerjeva aplikacija pravi vir in je današnji predvideni NOTAM bil res aktiviran…

Potem pa imam počasi zadosti cincanja in čakanja (nekateri bi šli kasneje popoldne, ko se bo umirilo…) in se odločim, da grem na Strmco, pa tudi če samo na izlet na sonček.

Ko se peljem proti Vrhniki, Jean javi, da tudi ni zdržal in je ravno na startu, Kurnikov Jurij pa je že visoko v luftu !!

Ko pridem na start dva avstrijska modelarja švigata z modeli sem in tja ob pobočju, Jean in Jurij pa bolj zunaj (nazaj proti Petriču švigata, v nasprotno stran pa bolj lezeta 🙂 ).

Ko začnem postavljati (zaresen komplet), oba, drug za drugim izvedeta toplega dinga in pri avtih začneta pospravljati.

Jurijev let

Zagotovim si, da mi spravita LCja dol (če bom uspel odleteti 🙂 -> Z 4-6/7-9 ).

Kot naročeno, se veter malo umiri, da Maestra2 samo namestim v zidek in v prvo, po šolskem dvigu, odletim.

Takoj zunaj je več vetra in na Petriču lahko ob pobočju lepo nabiram do vrha. Potem pa drajsam sem in tja v celotnem kotlu in ven in rinem ob Lipovcu do konca pobočja, kjer me Z vedno bolj ustavlja in gunca… Pa nazaj, pa zunaj nad dolino v dvigovanju do 1200 in potem še sem in tja (občasno je kar močan veter -> 0-5 naprej, nazaj proti startu pa tudi 60…), da se počasi približuje polna ura. Zadnje minute se le spravim niže nad dolino, da po točno 1.00 h pristanem na uradnem.

Zoranov let

Med pospravljanje prideta Mojca in Dule, ki se odpeljeta gor na start, jaz pa vesel proti domu…