240615 Brestovica P4095 16:50:04 in Vremščica

Današnja napoved obljublja veliko JZ čez vso SLO. Le v Istri in na Krasu nekaj manj. Eni se odločijo za pobeg na Madžarsko, jaz pa v naši okolici vidim kot “bolj sigurno” le Brestovico (upoštevaje, da se AMojca že vsa trese od želje po letenju po napornem delovnem tednu zemeljskih obveznosti).

Dopoldne se okoli 11.30 AMojca naloži v LCja pri mojem Hoferju in se odpeljeva v vedno bolj pokrivajoči dan proti J. Seveda je zastoj na Kozarjih. Prvotni hitri obvoz po stari cesti z Viča do Brezovice se spremeni v popolno zaporo za 1h (nesreča ?!)… Vmes čekirava Strmco (že čez 10), pa Vremščico (že 12) za morebitni prejšnji izhod z AC, da na koncu brez zastoja ali obvoza čez italijanski del prideva na start Brestovica.

Kjer srečava Jernejčičevega Urbana, ki (kot šofer) ravno odhaja po scurjenega Škobernetovega Tomaža. Midva pa na start v postavljanje opreme v vedno močnejšem vetru (tu se prej grdo pokrito nebo ekspresno odpira in sonček dela na polno). Pomagava dvema Italjanoma, ki ju razmetava po startu, malo taktiziramo ostali, pride spet gor Tomaž in potem še Mlakarjev Miha in Jezerškov Boris…

Merim veter, ki ni pretiran (5-6/8,3), vendar občasno res prbije tudi močneje. AMojca je pripravljena in poskuša odleteti, pa jo sunek vetra ob odletu spet prizemlji in le hitri pomoči ostalih se ima zahvaliti, da jo ne odšlepa po štartu (kot je nekatere ostale, ki smo jim potem reševali padalo iz trnja). Odloči se, da bo počakala v senci na manj vetra, s Tomažem pa se pripraviva.

In še kar nekaj časa čakava, da ujameva trenutek za start. V zraku je veliko vetra in občasno tudi močneje zagunca. Še najbolj je razmetano na Z koncu grebena (za zavojem grebena proti jezeru), kjer sam prvo rundo raje obrnem.

Trikrat prevozim ves greben sem in tja, da se na koncu odpeljem z vetrom nad glavno cesto v smeri Komna, dokler gre.

Zoranov let

AMojca pride z LCjem po mene in nazaj na start, kjer se pakirata Boris in Miha. Vetra pa je že skoraj premalo, ko se AMojca hitro pripravi in odleti, pa vendar iztrži vsaj nekaj minut lepega jadranja

Mojčin let

Ker je dan dolg in med potjo proti LJU ugotoviva, da je veter na Vremščici precej upadel (5-6/8), se zapeljeva še na njo.

Pomagam AMojci pripraviti, da v zahajajočem soncu, v lepo umirjenem ozračju, zajadra do letališča.

Mojčin let

Potem je bilo pa že prepozno še za Strmco 🙂 .