240622 Strmca P4103 10:00:47 in P4104 11:16:39

Tudi danes napoveduje PP čudne spremembe tekom dneva (od JZ do močnega V še pred poldnevom, možnost popoldanskih neviht (predvsem v V SLO) in popolno “brezveterje” pa Aladin…

Zato še pred 8h zdražim Erza za Strmco in je seveda za in se že peljem … v zastoj pri Kozarjih (zato obvoz čez Dolgi most do Brezovice). Erzo je razpisal Bale cca 8.30 in Elmir me že čaka, da ga naložim v LCja. Na pristanek, kjer naložimo še Erza.

Jutranji zgleden JZ (4/6) je medtem precej upadel (na 1,5/3) in ko pridemo na start se nadaljuje spodaj načeta dilema: ali čakati na veter ali pa iti na še kak neodleten start (ideja je Špilnik). Ker se veter ponovno zbuja, nisem za eksperimentiranje. Elmir se odloči za svoj nov start – Špilnik, Erzo pa ostane z mano.

Na startu se res počasi pripravljava, medtem ko veter tudi počasi narašča (ampak zaenkrat le redki sunki). Vseeno se pripravim do konca in ko se mi zdi, da je generalno že več vetra (3/5) dvignem Maestra2 in po obratu zajadram. Na levo proti Petriču me rahlo dviguje in malo celo pridobim, naredim nekaj zavojev, potem pa dviganje izgubim in po nekaj borbe scurim na uradnega.

Zoranov let

Samo naberem in že mi Erzo (ki takoj pride dol z LCjem) stlači robo v LCja in nazaj gor. Na štartu že močneje piha (4/6-7) v naraščanju. Elmir je že priletell s Špilnika in lepo jadra nad nama, zato se Erzo hitro spravi v zrak.

Tudi sam se hitro ponovno pripravljen, pa mi uspe odleteti šele po 4 neuspelih dvigih (vedno mi potegne in sesuje padalo na stran, kot da bi bil Z s strani, klobasa pa kaže idealno po pobočju gor…).

Končno zajadram in me v močnem vetru lepo dviguje nad start. Lepo drži praktično povsod in niti ni preveč razrukano in tudi ko vozim ob koncu Špilnika, ne zgubim kaj dosti. Nazaj ekspresno na Petriča in še ena runda. Erzo je ves čas nad nama z Elmirom. Potem še drajsamo po Petriču nad start in zgubim Erza iz vidnega polja. Mislim, da je že odpeljal na Planinsko (pozabim, da je bilo v planu najprej 1 polna ura jadranja na Strmci…) in tudi sam naberem do 1100 ter se zapeljem okoli vogala, kjer je tudi Elmir. On sicer rine nazaj v veter proti robu Petriča, ampak ko vidi, da ekspresno zapeljem mimo njega, tudi on obrne za mano proti Planinskemu polju.

V lepem glajdu (pokaže mi tudi 60) se zapeljem nad Grmado in čez vso Planinsko polje do Laz. Nad njimi obrnem in v močnem kontra vetru pristanem nekaj nazaj v smeri Planine.

Zoranov popravc

Elmir pristane blizu mene.

Elmirov let

Kmalu pripešači mimo po cesti v smeri Bal po svoj avto in me pobere, ko sem že pospravljen v senčki.

Erzo pa ni šel na Planinsko (Live očitno nima vključen in tako ne veva kje je…), ampak se javi šele čez nekaj časa, ko sva z Elmirom že rešila LCja in se že peljem proti LJU.

Erzov let

Ker je v moji smeri samo zgoščen promet (nasprotna smer pa stoji od LJU do Logatca), sem kmalu na Brezovici. Zapeljem ven in ga naložim pri Dobrovi. Ampak na Vrhniko pa morava čez Horjul, saj so vse ostale smeri zabasane z zastoji…

Na Vrhniki se nama ob radlerju pridruži še Lučka, ki bo nadaljevala z logistiko, jaz pa še enkrat proti LJU.