240628 Slivnica P4106 13:01:13

Še malo boljši dan napovedan za danes (ampak možnost popoldanskih neviht in ploh pa je…). Erzo skliče zbor za 11h na Vrhniki, kar mi je v bistvu prezgodaj…

Ko zaključim s primarno terapijo, se vseeno odločim za soudeležbo v tej akciji in samo še gasa na Vrhniko (izmučen, brez pijače in jedače, ki sem jo pričakoval po terapiji,… skratka že ves obnemogel na pot…). In ker danes začuda ni bistvenih zastojev, sem celo prvi pod Petrolom. Prikapljajo še ostali (Milanče, Koc, Erzo). Ko pride še Deluxov Boris, s Kocom presedeva k njemu (čeprav sem nameraval danes jaz voziti), Milan in Erzo pa k Pojetovemu Jožetu, ko ta, rahlo zamujen, pride že po našem odhodu).

Na Pumpi v Cerknici se spomnim, da sem pozabil med potjo aktivirati Mega, ki ga zato počakamo na Pumpi. Jean, ki je bil tudi prvotno dogovorjen, se je odločil za H&F in prihaja za Megom.

Drugi avto iz Vrhnike je že na štartu, ko pridemo gor (“… prvi bodo zadnji… in zadnji bodo prvi…” – veze so pač veze 🙂 ). Pa še nekaj nenapovedanih padalcev (Igor, Cile in še dva tujca). Veter (še) lepo piha gor, z občasnimi odkloni od Z, SZ. V puhteči vročini postavljamo. Zadaj za Slivnico nastaja temna gmota, proti Snežniku nakuhava na polno, le v smeri Postojne čez Javornike je pretežno modrina z redkimi bazami.

Prvi odletijo Jože, pa Erzo, Igor in Cile, potem pa že jaz (hvala gre Megu in Borisu za pomoč pri pripravi 🙂 ). Takoj za mano še Boris in Koc, potem pa se zadeva ustavi (kot zvemo kasneje, je začelo pihati dol, pa vedno manj vetra),… skratka kar nekaj časa še traja, da odleti še Mega, medtem ko Milanče na koncu odstopi (sploh ko opazuje ploho in grmenje proti Snežniku…).

Desno pred kočo takoj zahaklam ozek in kar močan steber, v katerem se mi pridružita Boris in Koc. Jaz bi malo manj sunkovito dviganje (sploh pa ne proti temni bazi zadaj) zato me v motoviljenju oba takoj prehitita in navijata naprej v višave, sam pa se raje zapeljem ven, stran od grebena (z višino je tudi čutiti vedno več S, SZ). V rahlem dviganju z občasnimi butanji se pripeljem daleč proti Dolenjemu Jezeru, ko končno začne spuščati. Obrnem nazaj in se zapeljem do grebena, kjer me takoj spet nabije gor. Ker nočem proti temni bazi se spet zapeljem ven nad dolino, ves čas v rahlem dinamičnem dviganju (kot je prej zafrkaval Delux: ko gre dol, samo iščemo in preklinjamo, kje bi šlo gor … ko pa gre preveč “lepo” gor, pa samo bežimo, da bi spet spustilo dol… 🙂 ). Sedaj opazim padala nekaterih ostalih proti Javorniku in usmerim se tja – žal seveda že prenizek, saj samo še curim. In tako, zaradi stiskanja repa med noge, odcurim na uradni pristanek pri Pumpi.

Zoranov let

Cile pristane čez Cerknico pri pokopališču.

Pospravim in odštorkljam do Pumpe, kjer je Megov avto. Mega se je samo odpeljal ven in pristal pri kozolcih pod Pumpo.

Megov let

Grem po njega, ko se javi Boris z Blok.

Borisov let

Sky Rider : Čez Bloke senca, ko scurim, sonce. Presezki v vsakem primeru. [28.6.2024 17:02]

Vmes naložim Cileta, ki mora do svojega motorja v Martinjak. Jean se javi iz cerkvice na Sv.Trojici, kjer je pristal, ker je vse naokoli pokrito in temno in ni vetra (predvidevam, da v cerkvici na vrhu vedri ???), s prošnjo, da mu dostavim avto do Unca.

Z Megom odloživa Cileta in čez Grahovo gor po Elektrika, kjer se posloviva. Jaz kar skozi gozd po slemenih proti Blokam po Deluxa. Ko sem že mimo Radleka, pa on dobi štop do Cerknice !! Nazaj na Pumpo, kjer prevzame krmilo Boris in me zapelje do Jeanovega avta, medtem ko se usklajujemo s Kocom, ki je pristal v Postojni.

Kocov let

Koc (K. Andrej) : Neke plohe proti Snežniku, sm mislu, da bodo že ujele Erzota. Zato sm se odloču letet v veter in Postojno [28.6.2024 15:42]

Boris z Elektrikom, jaz z Jeanovim avtom do ZD Postojna, kjer mu ga pustim (ko se je vreme malo zboljšalo, je s Sv.Trojice odletel nazaj, dokler je šlo – do Počka 😉 ), mene pa Boris in Koc naložita v Elektrika, da lahko po stari cesti odbrzimo proti Vrhniki (AC je namreč popolnoma zabasana v smeri LJU – bogve za kaj že…).

Erzo je pririnil do Koritnic.

Erzov let

Boštjan Zagorc : Gor višje je gostilna, beri Bac😉 [28.6.2024 14:27] Andrej Erznožnik : To čr maš prevoz ko ti [28.6.2024 14:43] Aleš Pirš : Že ni žejen. [28.6.2024 15:01]

Milan pa rešil Jožeta izpod Slivnice 🙂 .

Jožetov let

Andrej Erznožnik : Zakaj si pa tak krog delu če si hotu v Begnah pristat?? [28.6.2024 14:53] Jože Poje : Zmaga v petih kategorijah: prvi odletel, prvi pobral, prvi čez jezero, prvi prav nizko, prvi z najrajšim poletom iz vrha v dolino. [28.6.2024 15:11] Andrej Erznožnik : V peti kategoriji se ti je zgodil kapsul linguae, namesto najrajši bi moralo bit najkrajšem, tj od štarta do Begn [28.6.2024 15:17] Andrej Erznožnik : Lapsus liguae [28.6.2024 15:47] Jože Poje : Kapsul se bolje sliši, na všečke ne vpliva, na pivske sledilce pa! [28.6.2024 16:14] Boštjan Sodja : Tvoj šef “UN tam gor” vaju bo z Andrejem v Nebesih sigurn dal v isto klop sedet, da se bosta lohk več ‘pogovarjala’ 😅 [28.6.2024 17:29]