240629 Slivnica P4107 13:58:31

Napovedan je idealen dan z malo JZ in lepo termiko. Le realna jutranja LJU sondaža malo kvari idealno stanje z dokajšnjo inverzijo do 800 oz. 1100. Predvsem pa je napoved brez kakšnih ploh ali neviht. Že včeraj sem navijal tudi za današnjo Slivnico in zjutraj sem še bolj odločen. Medtem se glavnina Jate odloča med Slivnico in Buzetom in se odloči za Buzet. Mega je za Slivnico, pa tudi Mojca bo z Duletom prišla nekaj kasneje. Še Milanče dopušča možnost, da bo s službenega mesta ušel k čarovnicam.

Ko se skozi zastoje prebijem v Brezovici spet na AC, so dogovorjeni zborni termini na Vrhniki že zdavnaj mimo in tudi sam se mimo zapeljem v Cerknico. Preložim se k Megu, počakava še prihajajočega Jeana in gor.

Na startu pa že množica padalcev (Gorenjci) med njimi se pripravljata tudi Kurnikova Ana in Jurij. Vetra skoraj ni in lepo počasi se začnemo pripravljati tudi mi. No, nekateri se skrijejo v senco in taktizirajo, saj na beličastem nebu ni še nobene konkretne baze. Pride še Mojca z Duletom in Emil s Škrljem. Na koncu pa še Delux s svojo zemeljsko podporo in psom čuvajem. Nekateri gredo na pivo v kočo, drugi se še kar pripravljamo.

Končno eden od Gorenjcev potegne in pokaže, da zunaj že dela. Počasi lovijo primerne intervale za štart še ostali. Sam imam kar nekaj neuspelih dvigov gori na strmini, medtem ko Mojca lepo odleti spodaj s platočjka, saj je zaradi Z tendence tam veter precej bolj stabilen (in močnejši). In hitro nabere.

Mega mi ves čas stoično postavlja padalo in končno mi v n-tem puskusu uspe odleteti. Sprva zacurim in sem že nevarno nizek, da potem le najdem močno dviganje in v nekaj etapah pridem skoraj na 2000. Občasno nekateri krožimo zelo na blizu v istih stebrih, kar me na momente dela zelo nervoznega (zaradi mojih vidnih omejitev se bojim, da bom koga spregledal) in se raje odstranjujem, kar me pa spet stane nekaj lepega dviganja. Višine so tako lepe, da bi kar zapeljal nazaj proti Borovnici… če bi seveda imel LCja na Vrhniki, ne pa spodaj na Petrolu…

Mojca pa je točno to naredila.

Mojčin let

Breščak Dušan : Bravo 🤗🤗 [29.6.2024 14:33] Zoran Gaborovič : Bravo Mojca 👍👏 [29.6.2024 14:40] Rus Mojca : To je to ,kot v dobrih starih časih 😁 [29.6.2024 15:17] Dušan Štusej : Bravo-pozdrav iz Skopja. [29.6.2024 15:49] Jože Poje : Super! 🙂 [29.6.2024 17:19] Andrej Erznožnik : Bravo, to pa je [29.6.2024 17:21] Dragan Vidic : Bravo Mojca! [29.6.2024 18:39] Janez Kocjan – JanKo. : no, to je pa tist, kr jst na Slivki zmiri sajnam! u nulo! BRAVO! 💪 [29.6.2024 18:48]

Ko se približuje polna ura, se zapeljem nad slemenom na Z nad Cerknico, malo jadram blizu z Deluxom in se potem počasi odpeljem na uradni pristanek.

Zoranov let

Boris pristane malo za mano pri Petrolu.

Borisov let

Tudi Ana je že na tleh.

Anin let

Ana Senegačnik Kurnik : Če nečeš z vetrom pa scuriš… [29.6.2024 15:43]

Jurij pa je med letenjem tudi toplandal…

Jurijeva leta z vmesnim “toplim dingom”

Mega se je odpeljal čez Bloke in naprej, dokler je bilo kaj vetra 🙂 .

Megov let

Komentar leta: Dolenjci skrtarijo s termiko in veter obracajo. [29.6.2024 17:17] Urban Jernejčič : Lepa! [29.6.2024 16:46] Janez Kocjan – JanKo. : uradni pristanek je 200m višje ob mostu čez Višnica! 😜 [29.6.2024 18:44]

Ker ni nikogar pristajajočega v bližini (ki bi moral reševati avto z vrha), najprej malo po Live nadzorujem ostale, potem pokličem Borisa za logistiko (da rešimo vsaj Megov avto z vrha). Takoj so pri meni in z Elektrikom gor.

Tu pa Borisa zamika, da bi še enkrat odletel. Najprej si privoščimo ohladitev z radlerjem v koči, potem gremo na start, da se Boris pripravi.

Vetra je kar nekaj (6/9-10) in to čisti Z z desne. Vendar to ne ustavi skupine tečajnikov in njihovega “vodnika/instruktorja”, ki malo za nami pride na start in se začne pogumno pripravljati (“o super, imamo sondo…”).

Tudi ko dobi Boris ob prvem dvigu presenečenje v obliki močne sunka, ki ga odnese nazaj, jim to ne vzame “poguma”.

Boris počaka, da se situacija spet malo umiri in lepo odleti…

Borisov drugi let

Jaz pa z Megovim avtom dol in čez Grahovo po Jeana, ki me čaka v senci blizu Žerovnice.

Jeanov let

Emil je sedel na tla nekje pri Ložu in kmalu stopil na avtobus do Cerknice.

Emilov let

Naložim ga v LCja pri Petrolu in odpeljem domov, da naprej rešuje logistiko. Boris in Nikolina pa odpeljeta Megu avto na žel.postajo Rakek, da ga pričaka ob prihodu iz LJU…