240702 Zavrh P4108 17:28:20

Danes naj ne bi bilo padavin in prevelikega nakuhavanja. Je pa napovedan kar močan SV (burja na Primorskem) z veliko termike (in to pravita Aladin in PP soglasno). Zato verjamem, da bo bolje iti kasneje … na Zavrh, čeprav postaja ne kaže toliko vetra, kot bi ga naj pričakovali (med 11 in 13h sunki niso čez 10, potem pa gre tendenca rahlo na dol, čeprav bi moralo biti močno do 17h…).

Večina se se strinjamo za kasneje in dogovorimo za 16.30 pri Škorpijonu, medtem ko Lin navija že dopoldne (ko so sunki 10) za čimprejšnji odhod. Erzo se z njim dogovori za 15h in temu primerno odideta gor, ko smo ostali šele v prihajalni fazi.

Ker sem pri Škorpijonu malo prej (za čuda le majhen zastojčič v Kozarjah 🙂 ) in ker je prej tudi Mojca z Duletom, se odpeljem z njima kar gor (ostali prijavljeni: Milanče, Delux, Škoberne in Peklajev Jernej bodo v drugem avtu). Namen je namreč malo korigirati usmerjenost zamenjane postaje, ki vztrajno kaže S smer vetra, tudi ko izpričano piha lepo gor SV…

Ko prideva z Mojco na start, je nenapovedano v luftu familija Kurnik in seveda že omenjena zgodnja Erzo in Lin. Postavlja pa Igor, ki je pripešačil iz doline malo pred nama.

Vetra pa praktično nič in Igor je v dvomih, če bo sploh lahko odletel v takem brezveterju (veter je bil le na V robu na poti na start). Vse je sivo in vedno bolj pokrito (ko smo bili v dolini, je bilo še večinoma sonce…), čemur se imamo zahvaliti za tak upad vetra (in v popolnem nasprotju z napovedjo…).

Z Mojcu naštelava postajo malo bolj v levo in se začneva pripravljati (še vedno praktično v brezveterju, z občasnimi redkimi pihljaji gor). Med postavljanjem pridejo napovedani ostali, dodatno še Suša in drugi nenapovedani (Gracarjev Jože, Mikljev Andrej…). Z Igorjem sva sicer prva za odlet (jaz seveda zahvaljujoč Mojci in Borisu 🙂 ), ampak prvi pa v resnici odleti Primož, ki v takem res uspe s hrbtnim dvigom in galopiranjem počez čez start…

Ko se mi zdi, da le malo spet dahne gor, potegnem na robu hrbtno še jaz … in mi uspe… In z nekaj malega iskanja in borbe odcurim na pristanek, kjer piha že od našega prihoda striktno iz doline ven JV.

Zoranov let

Na pristanku pospravljata Lin in Jurij. Erzo je lepo letel in odletel na Staro Vrhniko (in je imel danes še kako prav, da je šel prej…).

Erzov let

Komentar leta: Običajno sem jaz tisti, ki bremzam skupinski odhod na popoldanski Zavrh oziroma zamujam. Saj mam vendar službo! Danes so ga bremzali tisti, ki majo soboto pet dni v tednu, zatem jim nastopi nedelja, pa spet pet sobot… [2.7.2024 17:54] Breščak Dušan : Ne nabijej 😁 [2.7.2024 18:37]

Malo kasneje pri nas pristane tudi Mojca.

Mojčin let

Pa tudi Igor (ki je le uspel ujeti trenutek za start).

Boris je poskušal čez dolino.

Borisov let

Ko grem pobrati Borisa, Milanče, Tomaž, Jernej, Gracar in Mikelj še vedno čakajo na startu, kjer je začelo vsaj malo spet pihljati, ko se je oblačnost in sivina začela malo redčiti.

Milanov let

Ostali pa kot očitno niso leteli…