240703 Zavrh P4109 12:56:15

Malo slabša napoved za danes (manj SV vetra , bolj pokrito in mestoma prihajajoči dež od zahoda), vendar postaja (očitno, da je sedaj bolj prav usmerjena 🙂 ) kaže bolj enakomeren šibek veter (SV 2-3/5-6). Zaradi morebitnega kasnejšega poslabšanja Milanče skliče zbor za 11h, kar mi ne znese (sem računal na kasneje…) in mi odobrijo 20 min zamude 🙂 .

Ob 11.22 se stlačim v Primožev avto k Mojci, Milančetu in Linu (Dule je spredaj s Primožem) in gasa gor. Na štartu piha lepo, dokaj enakomerno gor, pokritost je večja kot včeraj (ko pa so bile temne baze proti Vrhniki in naprej, dosti bolj grozeče). Takoj začnemo postavljati.

Prvi odleti Primož, drugi Lin, potem sem pa že jaz (spet zahvala Mojci 🙂 ), saj ima Milanče težave spraviti Delto v zrak (vseeno mu/ji je malo prešvoh veter 🙁 …). Potem še Mojca in Milanče.

Mene lepo drži čez grapo in se naslonim še pred vogalom na Trebelnik, da naberem nad vrh. Malo motovilim sem in tja nad grebenom, potem grem malo naprej in dobim močan in razrukan steber do 1000 (vrtiva skupaj z Linom). On ostane in jadra, jaz pa naprej do Javorča s popravki in močno curažo v zadnjem delu. Za robom Javorča pa dobim spet steber, da se rešim in odpeljem bolj miren nazaj (srečava se z Milančetom, ki je nižji). Medtem, ko Erzo (ki je medtem prišel za nami) in Lin vrtita v višavah nad Dolom, vidim da je Mojca že vsa nizka in pristaja.

Mojčin let

Še kar nekaj časa se matram in poskušam pobrati, pa se ne spravim nad greben. Potem pa naredim napako in se zapeljem naprej pod Trebelnik (v prepričanju, da bom pobral), kjer pa dokončno zacurim in se lahko samo še z nekaj dodatne borbe odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Med pospravljanjem pokliče Erzo, naj pridem po njega.

Erzov let

Hkrati pa pripešači Milanče, ki bi rad šel še enkrat gor na popravca (saj je Lin še vedno v višavah in veselo jadra…).

Milanov let

Greva po Erza, ki izstopi na odcepu za Zavrh (ker noče z nama), midva pa gor. Milan na start, jaz pa dol, kjer na pristanku pustim Milančetu avto, medtem, ko Lin pospravlja. Medtem je očitno pristal (nekje) tudi Primož (in rešil logistiko), saj je med zadnjo operacijo njegov avto izginil.

Primožev let

Andrej Erznožnik : Tko te je blo noro videt, da sem mislu, da si bil najmanj na krimu [3.7.2024 14:40] Primoz Susa : ja res uživancija [3.7.2024 15:19]

Ko odhajam proti LJU, je Milanče že drugič v zraku.

Milanov popravc

In potem izvem, da še tretjič z Deluxom…

Milanov popravc popravca

Borisov let

Sky Rider : Veter na startu nagajal [3.7.2024 16:21]