240710 Zavrh P4115 15:07:00

Še vedno V smeri vetra in jaz bi danes kar nadaljeval včeraj začeto zgodbo na Grmadi (= postavljanje droga). Pa se Jata že zgodaj začne dogovarjati za… pozen Zavrh. Ker Mojca skliče zbor za 14h pri Škorpijonu in ga Erzo korigira na 13.45 na Šodru, se pač prijavim (saj sam na Grmadi nimam kaj iskati). Grem pa od doma nekaj prej, da v Župnišču pri Jožefu prevzamem včeraj manjkajoči material, pa še malo predebatirava tehnično izvedbo zaključnih del, ki so se včeraj končala s fijaskom…

Na Šodru se že razteguje predčasno čakajoči Erzo, kmalu prideta še Mojca & Dule, Primoža pa je treba kar podrezati, saj mu zadnje čase ure tečejo počasneje, kot jih šteje ura 🙂 . Ko pride, se z rukzaki v rokah samo zbašemo k njemu in gasa gor.

V vasi je že parkiran Dušanov kombi (pričakovano), zraven pa še Kurnikov avto (nepričakovano – pričakovano 🙂 ).

Ko pridemo na start, piha idealno gor, že med potjo pa vse nebo od J vedno bolj prekrivajo grdi in temni oblaki (kasneje zvemo, da jih je Delux videl z Ulovke že nakuhane v nakovalo… 🙁 ). Dušana nikjer, saj je že pristal.

Dušanov predčasni let

Jurij pa letka nad nami in izvede toplega dinga ravno, ko odletita Primož in Erzo.

Jurijev let

Komentar leta: Preveč sumljivo za moj nivo znanja (neznanja) in izkušenj. 🤔 [10.7.2024 15:10] Željko Kumer : znaš ti puno više nego se usudiš (sebi) priznat 😀 [10.7.2024 15:43]

Mojca mi je (viteško, kot vedno 🙂 ) medtem že pripravila Maestra2, Jurij ga še malo podrži, jaz pa v želji, da se čimprej spravim v zrak, spregledam levo komando ovito okoli gurten … in temu primerno atraktivno odletim…

Takoj, ko se stabiliziram, opazim problem, razpletem komando in z rahlim gasom samo odpičim okoli Trebelnika (ves čas gre “lepo” gor) in se nad grebenom in bolj zunaj (kjer neha dvigovati) peljem direkt za Erzom v smeri Vrhnike/Sinje gorice – stran od teh črnin, ki se širijo za nami. Erzo pri Sinji gorici zavije desno nazaj preverit, če njegova hiša še stoji.

Erzov let

Jaz pa nadaljujem v ravni črti, dokler gre (no šlo bi še malo naprej, pa ne bi izzival daljnovodov in trofaznih in hiš Velike Ligojne…).

Zoranov let

Mojca pristane standardno blizu Šodra.

Mojčin let

Torej samo počakam, da se cel konvoj (vključno z LCjem) pripelje do mene (Erzo, Dule, Mojca, Lučka) in nadaljujemo na zaključno druženje k Mojci & Duletu (no, oni zastavijo tarok turnir, jaz pa se bašem s sadno solato in nacejam z radlerjem in kibiciram 🙂 ).