240711 Zavrh P4116 14:01:13

Spet da Mojca pobudo za akcijo – danes zgodnjo, saj so popoldan napovedane plohe in nevihte tam in tu…

Ob 11.30 se pri Škorpijonu naložim k Mojci in Duletu (klobasa na pristanku čisto s strani S od Vrhnike…) in gor. Drugih kandidatov ni, ker bodo šli predvidoma kasneje, ali so zadržani iz službenih (Milče), ali zdravstvenih (Dušan) razlogov, ali pa ker bo kasneje manj vroče (in jih bodo lahko ohladile plohe 😉 ).

Na poti na start lepo pihlja, da se ne stegneva od vročine že na poti. Na startu pa idealno po griču gor SV 5/7, nekaj redkih belih bazic spredaj in oddaljene nastajajoče gmote zadaj. Takoj postaviva (seveda me Mojca razvaja, kot vedno…) in prvi potegnem (danes po šolsko, nič atraktivno…). Mojca takoj za mano.

Medtem ko se jaz v guncanju (rotorjih) prebijam okoli Trebelnika praktično na višini grebena, pa Mojco močan kontra veter vedno bolj spušča. Takoj za robom Trebelnika pa dobim “vnebovzetje” prebujajoče se termike. No, to vnebovzetje je bilo sestavljeno iz guncanja na mehurjih in balonih in ozkih stebrih, vendar sem dokaj hitro nad grebenom in se odguncam naprej proti Bistri. Mojca se medtem preda in odpelje na svoj standardni pristanek, saj je bila njena borba proti vetru (sploh bolj zunaj) neuspešna.

Mojčin let

Sam sem ves čas nad grebenom, z občasnimi močnimi dviganji in spuščanji. Za Javorčem obrnem in nazaj precej hitreje (in mogoče že manj razgonjeno), vendar je zadaj za startom že precej nakuhano in temno. Na Trebelniku naberem nad greben in potegnem do Antene s 50. Po obratu pa me veter ustavi, da se komaj priguncam okoli vogalov spet na Trebelnik, kjer pa je krasno vnebovzetje iz katerega odpeljem kar naprej, saj nočem gor v temino. Samo peljem se do Javorča in še malo čez, po obratu pa spet ekspresno nazaj, sedaj daleč nad dolino, kjer pa gre še vedno samo gor skoraj do pristanka pri Škorpijonu.

Tu pa me ekspresno spusti, da se hitro naslonim nazaj na hrib (sicer bi scuril…) in z nekaj ekspresno dvigajočimi zavoji nadaljujem naprej. Žal prenizek, zato se izpod Trebelnika vrnem nazaj, poberem malo višje in se s cca 600 odpeljem 50+ proti Dražici, kjer stopim na mestu dol v veter po 1.30h dinamičnega jadranja.

Zoranov let

Ko začnem pospravljati, me pokliče Mojca (že z malice od doma), da njena sestra že prihaja po mene 🙂 🙂 (in me mora reva še kar čakati, preden pospravim…).

Ko se peljem proti Verdu, pa vidim, da je vsaj Erzo tudi odletel za nama in se tudi že umaknil temini, ki se vedno bolj nabira za Zavrhom (Gabor je raje odstopil od letalne akcije na startu, Boris pa odpovedal že prej…).

Erzov let