240716 Slivnica P4120 17:07:12

Ker imam zjutraj primarno terapijo, mi Jata uide na Slivnico (zbor na Vrhniki ob 10.30 ??!). Napovedan idealen JZ z malo vetra in obilo termike ves dan…

Ko se uspem konsolidirati za letenje, že vsi pocurijo v (pre)močnem vetru, ki jih večino odpihne proti Grahovemu…

Mojčin let

Milanov let

Dušanov let

Erzov let

Emilov let

Sam navijam za kasneje, morda celo popoldne, pa sprva ne dobim nobenega sotrpina… Pokaže pa Erzo zanimanje za popravni let (pa tudi ostali bi mogoče proti večeru šli še enkrat…), ko se Jata združi in umika izpod Slivnice. Zmagovita kombinacija je, da gre Erzo z Milčetom in Dušanom na Rakitno, Mojca in Dule domov (za kasnejše letenje), jaz pa pridem gor (na kopanje) in ko bo situacija primerna, gremo na Slivnico (komur pač še bo… razen Erza seveda, ki je 100%).

Ko pridem na Milčetovo službeno mesto, pa panika: v zraku so bazice, veter je na Slivnici baje upadel (ko to gledamo ob mojem prihodu, je spet narasel na 9+) in Erzo bi šel takoj. Milančetu teža službenih obveznosti ne dovoli odhoda, jaz se spravim v vodo in odplavam eno rundo, Erzo cepeta na bregu…

Ko pridem ven, pa se zrihtam za letenje in Erzu se odvali kamen od srca, ko sede v LCja. Dol v Begunje in od zadaj gor na Slivnico. Veter striktno Z in sunki 8-10 (kakšna je že današnja napoved ?!). Postaviva spodaj na platojčku (danes je Erzo viteški in mi sekundira 🙂 ) in v tretjem dvigu uspešno odletim, Erzo pa kmalu za mano.

Najprej me odlifta nekaj nad start, čutiti je veliko vetra, vendar se mi zdi kar obvladljivo previdno drajsati sem in tja pred kočo. Ko se pomakneva bolj ven ali naprej po grebenu, zacuriva, Erzo se vrne nazaj in počasi nabira in ko pride do 2000 (kmalu ga ne vidim več, saj imam opravka sam s sabo, da kje ne zacurim preveč) se zapelje nazaj in ga splakne na Bloke.

Erzov let

Sam drajsam pred kočo, dokler ne napolnim uro in se na koncu počasi rinem naprej proti Z robu (tudi samo 9 naprej), da komaj pricurim na pristanem pri Pumpi.

Zoranov let

Še preden pospravim, je Mega že pri meni (Erzova logistika dela na polno) in me odpelje na vrh po LCja. On domov, jaz pa po Erza na Bloke in zaključno druženje ob sladoledu na Bloškem jezeru 🙂 .