240722 Zavrh P4124 17:56:07

Veter obrne danes na SV, V smeri (burja na Primorskem); dopoldne bolj pokrito, popoldne naj bi bilo več sonca, vendar tudi možnost lokalnih ploh in neviht.

Razpišem Zavrh ob 14.30, pa potem veter (ob sončku, ki prbije čez LJU kotlino) skokovito naraste tudi na sunke 12. Po usklajevanju prestavimo na 16h.

Spodaj pri Škorpijonu se dobimo Mojca & Dule, Gabor, Dušan, Delux, jaz in zapozneli Milanče (kar ga stane prevoz ene skupine – ob zboru so tu spet sunki čez 8, čeprav je vmes začasno tudi skokovito upadlo). Proti Krimu je malo nakuhano, kot tudi proti Karavankam. Z dvema avtoma gor in na start po zatohli vročini.

Ob prihodu kar močni sunki (še vedno 8+), vendar se umirjajo. Počasi postavimo ob opazovanju belih in tudi sivih baz in bazic vse naokoli. Enim se zdijo velike in kar grozljive, drugim zanemarljive. Med postavljanjem (danes poleg Mojce še vsi ostali pomagajo meni – da bi se čimprej spravil v zrak = sonda) se vedno bolj pokriva.

Potegnem, prvič podrem, v drugo odletim in me takoj pred startom lepo (mirno) dviguje. Malo zavrtim in naberem tik pred startom nad start, medtem, ko odleti tudi Delux. Ker sem tako lepo nabral, zapeljem v desno do Antene brez izgubljanja višine. Delux gre še naprej od Antene, jaz pa raje obrnem in v popolnoma mirnem letu z rahlim dvigovanjem odglajdam (brez vrtenja 🙂 ) do Javorča. Tu z višino cca 700 obrnem in nazaj v nežnih dviganjih in generalni curaži do Dola = nad Škorpijonom. Za naprej sem prenizek (600) in poskušam nekaj nabirati in mi malo tudi rata, medtem ko je Delux (s katerim tu skupaj vrtiva) uspešnejši in res pobere do grebena. Poskušam še malo naprej, pa spet nazaj in potem še do Trebelnika, pa spet nad Dol v nadaljevanju borbe, čeprav generalno curim.

Milanče se nizek vrača od Javorča in ne pride do pristanka.

Milanov let

Mojca pristane pri Škorpijonu.

Mojčin let

Jaz pa nekaj minut za njo pred napolnjeno 1h.

Zoranov let

Malo za mano je pri nas na tleh tudi Dušan.

Dušanov let

Komentar leta: Test ozone rush 6 [22.7.2024 18:04] Milan Velkavrh : In takoj na stopničke😊. [22.7.2024 20:23]

Delux je še vedno v zraku.

Med pospravljanjem izvem, da je bilo vetra po mojem odletu na startu vedno manj in da je Gabor zaružil pod start in se poskuša sam rešiti iz šavja, saj so vsi ostali prej odleteli.

Ko pospravimo tudi Delux pristane v smeri Bistre

Borisov let

Zoran Gaborovič : Brez vrtenja 😜 ? [22.7.2024 18:15] Sky Rider : Osmicarjenje [22.7.2024 18:37]

In Dušan gre iskati njega in Milčeta, da gredo gor pomagati Gaborju.

Pa zagledamo Gaborja, kako vozi nad nami (očitno se je sam uspešno rešil in celo še uspel odleteti).

Gaborov let

Dušan odpelje Milčeta gor po avto in se nam pridruži pri zaključnem druženji v Škorpijonu.