240723 Grmada P4125 15:52:43

Še en dan SV-ja in možnosti popoldanskih ploh in neviht. Sicer se zadeva nagiba za Zavrh, pa bi raje šel na Grmado, da postavljanje droga premaknemo naprej. In imam takoj ekipo, saj je tam še lepša letalna napoved: V 4-5m + termika, bazice povsem negrozeče. Jean, Mega in Dušan so za, še Emil bo prišel takoj po službi in še Delux se prijavi, ko objavim zbor za 14h.

Malo prej sem pri Balah, ko ravno pristaja naš novi znanec s Slivnice – Hrabarjev Sebastijan, ki živi v Ložu.

Sebastijanov let

Ko se zberemo, se Mega, Dušan in Sebastijan naložijo v LCja, Jean pa k Deluxu in gor.

Na samem startu zložimo robo iz LCja in se takoj lotimo droga, sedaj po protokolu, ki nam je že znan, izpopolnjen in usklajen (podstavljanje prekel navzkriž ob privezanem spodnjem koncu in dvigovanju zadnjega dela z daljšo preklo). Po nekaj minutah se drog postavi v luknjo in po presekani vrvici pade v ležišče.

Sedaj pa takoj v postavljanje opreme in padal, saj se v daljavi oblaki nakuhavajo (okoli Planinskega polja je še lep sonček in nekaj baz), med postavljanjem droga pa je veter na startu povsem upadel (slivnica sunki 8, prej 10). Prvi sem pripravljen in v 3-tjem dvigu le dobim toliko vetra, da pride Maestro2 nad mene in lepo odletim. Nekaj za mano odleti Boris, potem pa v brezveterju ostali kar nekaj časa poskušajo, preden so v zraku.

Levo ob pobočje in v nežnem dviganju nad greben. Malo osmičarim, malo zavrtim, pa se kaj dosti ne spravim nad greben. Delux je nizek in poskuša nad ravnino. Sebastijan še drugič pristane.

Sebastijanov drugi let

Tudi Mega poskuša bolj zunaj in najde neko nežno dviganje, v katerega mu sledim. Kar nekaj časa vrtiva skupaj, medtem ko se nad nama vedno bolj temni in raste baza. Mega odpelje ven proti Hasbergu, jaz za njim. Po nekaj 100m me zajame močno dviganje +3 (in vleče nazaj v temno bazo…), jaz pa samo odpeljem skozi proti Hasbergu in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Delux je že na tleh.

Borisov let

Sky Rider : S spostovanjem do nakuhavanja, ali ko smo preziveli zivi in zdravi postavitev štange za postajo. [23.7.2024 16:05]

Pa tudi Mega.

Megov let

Nekaj za mano pristane še Dušan.

Dušanov let

Dušan Štusej : So se preveč razvijali nevihtni oblaki. [23.7.2024 16:01]

In Emil, ki pa je na startu izgubil kokpit…

Ker moramo itak gor po avte, hočemo še odpeljati in zmontirati postajo, pa se izkaže, da se je v Megovem avto prevrnila in rahlo polomila, tako da ta del akcije odpade.

Zato Dušan le nas šoferje zapelje gor, kjer je medtem Razdrihov Sašo že našel Emilov kokpit in tudi Jeanova očala…