240727 Strmca P4129 12:58:54

Danes napovedanega nekaj več JZ, kot včeraj, malo baz in močna termika. Eni se že zgodaj dogovarjajo za Slivnico. Javi se tudi AMojca, ki si želi najprej na Strmco, dokler ne bo premočno (potem bomo pa videli, ali še Slivnica…).

Mega je za in tudi Jean se priključi spodaj na pristanku ob cca 11.30. Veter še ni premočen, ko pridemo z LCjem gor (je pa že v naraščanju (4/7, vmes manj), saj sonce dela na polno ob nekaj posameznih skromnih bazicah, razsutih po modrini). Takoj postavimo in v luft – Jean za sondo.

Takoj ga lepo liftne nad start in proti Z, kjer pa ga na Špilniku ustavlja skoraj na mestu. Medtem postavi tudi AMojca, ki elegantno hrbtno odleti po liftu gor. Jean izgine za Špilnikom. Veter spet malo pojača in šele ob tretjem dvigu odletim, medtem ko AMojca zapelje na pristanek, ker pravi, da ji je že premočno in jo povsod samo dviguje.

Mojčin let

Mega gre po njo z LCjem, medtem ko jaz zacurim pod rob, kjer pa ne dobim nobenega pametnega dviganja. Tiščim do V vogala, kjer pa le najdem neko močno termiko, ki me pošteno razmeče, preden zadenem steber in sem po 2 krogih s 3+ že nad Petričem.

Potem pa prvo rundo do Špilnika (kjer na koncu skoraj popolnoma stojim) in s 50+ nazaj na V vogal Petriča, kjer me dvigne na 1100, da se kar čez dolino odpeljem še drugo rundo. AMojca in Mega sta že spet na startu in Mega se pripravlja, saj AMojca noče še enkrat, ker je še bolj pojačalo (4-5/7-8,6). Sam z višino okoli 1000 bolj zunaj nad dolino zapeljem še malo naprej proti Studenu, kjer me spet dobi razrukana termika iz spodnje doline, da se odpeljem nazaj spet s 50+ na Petriča in čez njega na Planinsko polje, dokler gre (vmes pa gre ob zlivanju vetra tudi -2,5 dol).

Zoranov let

Mega je na Petriču pobral čez 1200 in se odpeljal čez Unec ob nabiranju ob Grmadi na 1500 in z vetrom do Cerknice.

Megov let

On ima logistiko rešeno, mene pa z LCjem tudi kmalu pobere AMojca.

Jean pa je odletel v LJU (najbrž na obisk k svojima princeskama v bolnico 🙁 ).

Jeanov let