240728 Strmca P4130 10:50:39

Danes pa naj bi se popoldne zgodil vremenski preobrat: fronta čez SLO in veter naj bi obrnil iz termičnega in v višinah močnega Z, JZ v V, SV in burjo na Primorskem. Preden termika preveč naraste in se začne situacija kvariti, je torej treba odleteti.

Slivnica je že zjutraj okoli 10 Z… Strmca pa 2/4. Mojca & Dule sta za zgodnjo akcijo in ob 9.15 ju že čakam na Vrhniki. Prestopita v LCja in dol. Danes je samo gost promet in (zaenkrat še) brez zastojev.

Parking na Strmci zaseden s kamping kombiji in stolčki in mizicami… V zraku pa samotni padalec (?), ki v borbi počasi curi v dolino. Veter je imel očitno najnižjo točko v pretekli uri, saj zdaj počasi narašča.

Postaviva in le malo počakava saj veter v višavah oblake sicer ekspresno premika proti V, na startu pa je še vedno švoh (3,3/6,4) (se bojiva, da bova scurila).

Potegnem hrbtno in od prve po šolsko odletim. Ker je bolj Z, se naslonim na levo pobočje pod Petriča in se po m pajsam gor. Mojca dosti bolj išče sem in tja in nabere nad start celo pred samim startom (kjer je prejle meni šlo hitro dol). Počasi pripraskam na vrh Petriča in celo nekaj čez. Mojca se lepo vozi sem in tja v kotlu, jaz pa začnem izgubljati takoj, ko se premaknem z vrha.

Po slabe 1/2 h mi je zadosti drajsanja na istem mestu in se z vetrom odpeljem (tudi 52+) na Planinsko polje. Sprva me zelo spusti, potem gre malo gor (poskušam celo neuspešno zavrteti nad Planino), se usmerim proti Hasbergu (pa nič), da vidim, da je Mojca pripeljala za mano na isti višini (je baje ves čas iskala pristanke, pa je kar šlo…). Ko se postavim nazaj v veter, me celo rahlo dvigne, da se potem z vetrom zapeljeva (na isto stran Unice 🙂 ) dokler gre.

Zoranov let

Mojčin let

Dule je z LCjem kmalu pri naju, da se še zgodnji zapeljemo nazaj proti Vrhniki (še vedno skoraj tekoče).