240729 Dobrovlje P4131 17:15:51

Danes je, po včerajšnji spremembi vetra na V in močnih plohah in večernih nevihtah, napovedanega veliko SV, V vetra (močna burja na Primorskem) in po napovedi najbolje kaže na Dobrovljah (Grmada bo šele pozno popustila, enako tudi Zavrh). Tudi AMojca dobi obvestilo iz dobro obveščenih virov, da bodo danes Dobrovlje fantastične ves dan (=Frenk)… In Jean (ki je na obisku v LJU) je tudi za to varianto.

Zaradi zemeljskih obveznosti je ura odhoda izpred mojega Hoferja določena za 16h, a AMojca naju pobere že 15 min prej. Gasagasa do Braslovče in mimo pristanka (nekaj jadralcev, ki so prej jadrali 1h+ pridno pospravlja…) hitro gor na vrh.

Tu pa nobenega vetra (občasno čutim hlad tudi od zadaj). Takoj postavimo. V Luft Jean, nekaj za njim AMojca in potem še jaz hrbtno, v čakanju na sapico gor, iz prve.

V zraku takoj desno se plazim po vrhovih dreves okoli vogala proti bolj obsijanim J pobočjem. AMojca nekaj pod mano v curaži že pelje na pristanek.

Mojčin let

Jean se matra na zadnjem vogalu pred Vranskim in vrti neke termične balončke. Jaz pa se naslonim na pobočje v kotanji malo prej (do njega mo je predaleč za mojo višino…) in osmičarim cca 10min, ko mi vsa podpora ugasne… in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Po pospravljanju z AMojco le dobiva štop za gor (jaz se javim za šoferja), medtem ko Jean še kar jadra. Na štartu pa vsi čakajo na kaj vetra. AMojca se odloči, da ne bo šla še enkrat v luft in tako lahko dol, poleg njenega, jaz odpeljem še avto našega rešitelja.

Jeana pa pobereva na Vranskem na poti proti domu.

Jeanov let