240802 Zavrh P4135 14:16:01

Popoldanske nevihte naj bi bile po 17h, dopoldne pa nobenega vetra nikjer (ob popolni modrini nad inverzijo do 1100). Niham med Grmado in Zavrhom, za kam dlje mi ni, saj je preveč nesigurno. Na koncu se z Erzom uskladiva, da razpiše Zavrh ob 13h na Šodru.

Sam ga pričakam in prestopim k njemu, da pri Škorpijonu naloživa še Mojco in Duleta ter Slejkova Uršo in Toma. In potem moramo v klanec gor izklopiti klimo, da Erzova mašina potegne vseh 6 gor v vas 🙂 . Vroče za znort na poti na start in tudi rahla sapica ne pomaga.

Na startu malo vetra (3/4 SV). Ker proti J že nakuhava in pokriva, se hitro pripravljamo. Prvi potegne Erzo, tik za njim jaz, pa Tom, Urša in Mojca. Sprva me nekaj termike dvigajoče zagunca in na Trebelniku sem kar nekaj nad Erzom, ki je desno pod mano in pelje bolj zunaj. Sam se naslonim na krošnje in bistveno bolje vzdržujem višino. Na Dolu Erzo ves nizek zapelje na pristanek.

Erzov let

Sam pa v kotanji nad Dolom še obupno iščem, da se mu le nekaj minut kasneje pridružim.

Zoranov let

Erzo hitro zmeče stvari skupaj in brez slovesa odpeljeta (s pravkar prišlim Duletom) novim ciiljem naproti.

Tom in Urša sta (glede na videno) takoj odpeljala čez dolino na Planinco. Urša je kmalu na tleh. Tom pa pristane pri meni, ko že pospravim.

Mojca je pristala blizu Urše, kjer sta jo pobrala Dule in Erzo za smer Zabočevo.

Mojčin let

Mojci & Duletu prestavim njun avto na Šodr, da lahko presedem v svojega LCja, medtem ko Erzo in Mojca preverjata današnje danosti Zabočeva…

Mojčin let

Erzov let

Andrej Erznožnik : Ko scurim pr Škorpijonu mi je kar slabo od PONOVNE napačne odločitve, da je vundar treba sem in ne Zavrh. Oča Krimček pa niso tako prizanesljivi kakor mati Slivnica. Niso pozabili, da me ni bilo več kot 7 let! Ne pustijo in ne pustijo me gor k oblakom in me tlačijo dol. [2.8.2024 16:23]