240805 Vogel zahod P4138 12:51:39

Zjutraj je praktično cela SLO pokrita z oblačnim pokrovom. Ker AMojca zemeljske obveznosti trenutno opravlja iz Bohinja, je povabila na letenje v te konce. Splošna napoved sicer govori o možnih popoldanskih plohah in nevihtah, dopoldne pa naj bi veter obračal od šibkih V tendenc preko južnih do JZ popoldne (kar ni obetano za Vogel, ampak ker naj bi bil veter ves čas šibek, bi se po mojem dalo vsaj dol zmetati. AMojca je sprva skeptična, ampak ko zagledava 2 tandema v zraku z Vogla, je panika za takojšnjo akcijo.

Gondolo za 10.30 zamudiva za 1 minuto, ob 11.30 sestopiva s štirisede na Orlovih, kjer naju pozdravi Cesarjev Andrej. Ugotavlja, da malo zamujava, saj je veter že obrnil na J tendence. Zato greva najprej pogledati rezervno varianto (= Z start v Žagarjev graben) kjer piha solidno (po šobi) gor.

Prestaviva se na uradni start, kjer pa piha konkretno od zadaj po startu dol. Klobasa na vrhu kaže Z, občasno JZ (postaja tam pa pravi 3/5 JZ v naraščanju). Sam pustim robo kar na gričku pred startom, saj upam, da bo (še) možno odleteti ob vlečnici na J (kar sem že stestiral).

Pride še nek švicarski par, ki je tudi vedno bolj skeptičen za uradni start. AMojca ga hitro prepriča, da gredo pogledati Z start. Moja ideja o startu na J tako odpade (resnici na ljubo pa je treba priznati, da veter vleče vedno bolj od zadaj = od Z). Cesarjev Andrej mi med našim sprehodom nazaj pripravi smučarski kol s trakcem, ki ga postavim(o) na na novo pošodrani (in s sekanci posuti) smučarski pisti.

Lepo piha gor in takoj začnemo postavljati. Ker občasno butne kar močno, je AMojca ponovno v dvomih. Jaz ne bi rad pustil AMojce same (bi pa šel prvi, da preverim to Z varianto, ki je še nisem odletel in potem obvestim ostale o pogojih), zato določimo, da gre AMojca druga in Švicar tretji, če pa se kaj spremeni, bo Švicarjeva žena s kužkom asistirala po potrebi.

Prvi dvig Maestra2 pokaže štrikce ok in ne zataknjene s sekanci, ko pa ga položim nazaj, so vrvice takoj zataknjene s kar nekaj sekanci. Okoliški navijači priskočijo na trebljenje. Ob prvem zaresnem dvigu mi padalo noče dovolj naprej in spet ga je treba trebiti malo nižje in AMojca ter Švicar mi ga spet postavita kar tam.

Končno ga dvignem uspešno in speljem. Šodrasta polica tik spodaj (na katero smo bili opozorjeni) v primernem vetru ni ovira in lepo zapeljem čez njo. Kmalu sem tudi nad zajlo in kabinami novih jajčkov in lepo zajadram. Občasno me malo zgunca, in tudi lepo dvigne, da že pred Žagarjevim grabnom zapeljem desno čez rušnata pobočja na višini hotela.

Ko pridem naokoli nad jezero pa s 53+ z vetrom počasi povprek proti Vogarju, kjer se hitrost umiri na normalnih 30-40. Pridem nekaj pod start, s katerega odletavajo tandemi, ki vrtijo in nabirajo na termiki ob pobočju okoli starta. Sam se pa nižji pošteno matram, da najdem neke mehurje spodaj in se le počasi spajsam nad start. Ampak, ker mi ni za slalomiranje med tandemi (pa še novi odletavajo), se umikam stran od pobočja in spet generalno zacurim. In se počasi zapeljem na uradni pristanek.

Zoranov let

Zoran Gaborovič : Zoran Gaborovič : Čestitke za novnov 🙂 🙂 🙂   [5.8.2024 15:03]

Po postaji zvem, da je AMojca (po dolgem čakanju v slabših pogojih in najmanj petih neuspešnih poskusih ob huronskih ovacijah navijačev) končno tudi v zraku in kmalu jo zagledam, kako vozi proti pristanku.

Mojčin let

Zoran Gaborovič : Čestitke za novnov 🙂  [5.8.2024 15:02]

Med pospravljanjem spoznam domačega padalca Anžeta. Po nekaj kramljanja izvem, da celo pozna tale naš KLV blog in me občasno prebere. Ko še Amojca pospravi in pride do klubske kočice (kjer si z Anžetom gasiva žejo s hladnim pirom) pa se še logistično uskladimo: Anže z motorinčkom odpelje AMojco pod gondolo po LCja, jaz pa naprej modrujem z Blažem, ki je medtem prišel malo naokoli na oglede.

Pa res sem vesel še za en novnov zaresen start, ki ga doslej še nisem imel 🙂 …. AMojca pa izjavlja, da ji dol visi za novnov zaresen štart…